NÍNÓ

Gigabotrány Budapesten, sorra verte át az embereket János

A 64 éves férfi évek óta fosztogatott, de most lecsapott a rendőrség. A tettes különféle történetekkel állt elő.
  • Szerző: Ripost

Többrendbeli csalás, lopás és kifosztás miatt vettek őrizetbe a józsefvárosi rendőrök egy 64 éves férfit.

A budapesti V. Jánost a VIII. kerületi járőrök július 26-án igazoltatták a Harminckettesek terén, aki ellen a kerületi rendőrkapitányság kifosztás miatt elfogatóparancsot adott ki. A németországi lakcímmel rendelkező férfit elfogták, majd a nyomozók az eljárás során több bűncselekmény elkövetésével is összefüggésbe hozták, melyeket 2017 novembere és 2019 júliusa között követett el.   

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi idén nyáron egy zuglói panzióban hitette el egy 86 éves látássérült szállóvendéggel, hogy rokona a panzió tulajdonosának, majd felajánlotta az idős férfinek, hogy elkíséri a vasútállomásra és segít neki az utazásban, csomagjai cipelésében. V. János útközben ellopta a férfi bőröndjét és telefonját.  

Egy másik esetben még 2017 szeptemberében egy Blaha Lujza téri aluljáróban állította azt egy férfinek, hogy a közelben telefonboltja van, és segít neki eladni a mobilját. A gyanútlan tulajdonos átadta a telefont V. Jánosnak, aki ezek után eltűnt.

Egy évvel később egy nőtől csalta ki az arany nyakláncát arra hivatkozva, hogy az ékszert meg akarja tőle venni, és amíg pénzt vesz ki a trezorból, a nyakláncot leméreti - írja a police.hu. A nő odaadta a láncot a csalónak, azonban a nyakékért ígért 120 ezer forintot soha nem kapta meg. 

A nyomozás során kiderült továbbá, hogy másfél év alatt V. János több mobiltelefont ellopott, elvitte egyik szállásadója pénzét, egy lottózóból pedig egy tabletet emelt el.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?