LELKIZŐ

Gesz­tesi Ká­roly val­lo­mása: Már tudom, mi­lyen a pokol

A nép­szerű szí­nés­szel na­gyot for­dult a világ, mióta egy évvel ez­előtt fo­ga­dal­mat tett ön­ma­gá­nak, és le­tette a po­ha­rat...
  • Szerző: Buster

Gesztesi Károly éppen egy évvel ezelőtt határozta el, hogy felhagy függő életvitelével, leteszi a poharat és jó útra tér. A színész szemmel látható változáson ment keresztül.Lefogyott és a karrierje is újra fellendült. Hogy mi segítette őt az itallal folytatott küzdelemben? Erről a -nak mesélt.

: Tavaly arról mesélt, hogy pálinkával kezdte a napot és két üveg rozét kortyolgatott el estig…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Gesztesi Károly: Volt ilyen időszak… Régóta érlelődött is bennem a gondolat, hogy ezen változtatni kell.

Vissza kell hozni a régi Gesztesit, de sajnos az ember hajlamos húzni-halasztani a nagy lépéseket.

Kellett a felismerés, hogy még szeretnék valamit az életemből és szeretném használni a tehetségemet, ha már megkaptam.

: Decemberben aztán olyan hírek jelentek meg, hogy nem tudja letenni az italt…

Gesztesi Károly: Ez így ebben a formában nem igaz, csak ugye egy jó cím érdekében remekül ki lehet csavarni a valós mondanivalót egy nyilatkozatból.Éppen most lesz egy éve, hogy elhatároztam, abban a formában leteszem a poharat, ahogy addig az életem része volt.Ha alkalom van, koccintok, de ezek az alkalmak ritkák. Egyszerűen nincs már rá szükségem, hogy előadás után megigyak valamit, vagy csak úgy napközben unaloműzésként töltsek egy pohár bort magamnak!

Eközben a címlapon

: Nehezen jutott el idáig?

Gesztesi Károly: Az volt a jó, hogy amikor végül tényleg kimondtam, hogy nem iszom, megkönnyebbültem. Kicsit ugyan gondolkodtam, hogy vajon most csak dumálok magamnak, vagy tényleg így is érzem, de az elhatározást azonnal tett követte, és most mindenki láthatja, hogy nem csak duma volt.Fontos mérföldkő volt, amikor elvállaltam A miniszter félrelép címszerepét. Féltem, hogy már nem tudok megtanulni egy ekkora szerepet, de eszembe jutott, hogy nekem a gyermekeim számára példának kell lennem, és végül sikerült is.

Ma megint erős sziklaként állok mellettük.

%RIPOST: Mi segítette ezen az úton?

Gesztesi Károly: A hitem Istenben és magamban…

: A kudarcok előre vitték?

Gesztesi Károly: Igen… Mindig éreztem, hogy nem véletlenül voltam emberileg a pokol legmélyén. Tudtam, hogy szakmailag jól jövök ki a dologból, hiszen egy-egy szerepben már nem kell elképzelnem a poklot, mert jártam ott…

: Volt pillanat, amikor azt érezte, hogy árt a karrierjének?

Gesztesi Károly: Igen, de akkor egyáltalán nem érdekelt… Annyira vert az Isten, hogy úgy gondoltam, beszállok a buliba és ütöm magam én is.

Aztán rájöttem, hogy Isten mindvégig segíteni akart, és kezet nyújtott nekem.

: Tart otthon alkoholt?

Gesztesi Károly: Egyáltalán nem, de ezt észre sem vettem pár nappal ezelőttig. Jött hozzám valaki, akit szerettem volna megkínálni egy kis pálinkával, de nem találtam egy cseppnyit sem, mint ahogy semmi mást sem. Tudom, hogy ezt sokan nem hiszik el nekem, de szent igaz!

: A nők észreveszik az új Gesztesit?

Gesztesi Károly: Mindenki és mindenhol észreveszi az új Gesztesit. Úgy tűnik, hogy az egészséges létezés, a harmónia és az erő vonzóvá teszi az embert.

Igazán jó érzés, hogy a szánakozó tekintetek helyett már újra bókokat kapok.

: Az italozás mennyire viselte meg az egészségét?

Gesztesi Károly: Bár mindent megtettem azért, hogy ne így legyen, megúsztam. Éppen most voltam egy teljes kivizsgáláson és kiderült: az elmúlt egy évben mindent sikerült helyrehoznom, amit addig módszeresen romboltam. Makk egészséges vagyok! Én vagyok a példa rá, hogy a lelki megújulás hat a testre. Kegyelmet kaptam fentről…