TREZOR

George Clo­o­ney pá­lyá­zik Le­o­nardo há­zára

A szí­nész nem kol­lé­gája, Le­o­nardo DiCap­rio házát nézte ki ma­gá­nak, hanem azt a ten­ger­parti vil­lát, ami­ben egy­kor Le­o­nardo da Vinci la­kott és épí­tett. Meg­adna érte akár 15 mil­lió dol­lárt is.
Új irányt vesz az életük (Fotó: AFP)
Új irányt vesz az életük (Fotó: AFP)

A toszkán villa a 15. század végén épült, eredetileg erődként használták. Leonardo után Napóleon testvére is volt az épület lakója. Most pedig egy másik híresség, George Clooney érdeklődik az ingatlan iránt.

EZT OLVASTAD MÁR?

Ideális szerelmi fészek

Villaerőd a tengerparti sziklákon (Fotó: CNBC)
Villaerőd a tengerparti sziklákon (Fotó: CNBC)

Talán éppen az erődítés vonzza, hiszen így könnyebb lenne távol tartania a paparazzókat. Ahogy azt korábban írtuk, a színész Londonban építteti új házat, s mára az is kiderült, hogy árulja Comói-tónál levő villáját, amit a zaklatók miatt szeretne eladni. Clooney azt szeretné, ha ifjú feleségével ezen a festői helyen nyugodtan élvezhetnék egymás társaságát.

Egy zseni lakott benne

Pazar kilátás a Földközi -tengerre (Fotó: CNBC)
Pazar kilátás a Földközi -tengerre (Fotó: CNBC)

Leonardo 1502-től volt az ingatlan lakója. A falak a terasz körül, amelyeket elsősorban védelmi célokra tervezett, máig állnak. Da Vinci falai fölött a Földközi-tenger csodálatos panorámája tárul a lakók elé. Az épület négyszintes, a legalsó a felszín alatt van. A földszinten hatalmas nappali, nyitott terasz a tenger felé, konyha, étkező található. Belső lépcső vezet fel, az első emeleten öt hálószoba van, mindegyikhez fürdőszoba is tartozik.

A 14,6 millió dolláros vételár igazán méltányos, ha azt nézzük, hogy Leonardo más munkái mennyiért cseréltek gazdát. A Salvator Mundi című Krisztus ábrázolása például tavaly több mint 75 millió dollárért, az ingatlan árának ötszöröséért kelt el.