INSIDER

Forró au­tóba zárva hagyta 2 éves gye­re­két az anya: nyu­god­tan vá­sá­rol­ga­tott a fóti áru­ház­ban

A nő azzal vé­de­ke­zett, nem akarta fel­éb­resz­teni alvó gyer­me­két...
  • Szerző: Ripost

A nő békésen vásárolgatott kisebbik gyerekével, miközben a kétéves gyermek őrizetlenül volt az autóban, úgy, hogy odakint 28-30 fokos forróság volt.

Mindenki csak nézett: egyik pillanatról a másikra rendőrök lepték el a boltot mesélte a drámai pillanatokban éppen ott vásároló szemtanú. Kiderült, hogy egy asszonyt keresnek, aki a 2 éves gyermekét a parkolóban álló kocsijában hagyta - mondta a szemtanú. A Blikk szerint a nő azzal védekezett, hogy nem akarta felébreszteni a kicsit.

EZT OLVASTAD MÁR?

A szóban forgó áruház sajtósa megerősítette: az eset valóban a parkolójukban történt, azonban a nyomozás érdekeire való tekintettel több információt nem árulhatott el.

Az időjárás-jelentések szerint aznap száraz, napos idő volt, a hőmérséklet délutánra 28-30 fok közé kúszott. A kocsi karosszériája a tűző napon percek alatt felhevül.

A test nem tudja leadni a hőt, így hőpangás alakul ki. Egy napon álló autóban akár 15-20 perc alatt is végbe mehet ez a folyamat – magyarázta dr. Kóczán István belgyógyász. – Egy kisgyereknél a hőszabályozás még nem tökéletes, gyorsan fellép az elektrolitzavar, szívritmuszavar is kialakulhat, de végzetes is lehet a trauma.