KIAJOBB

Áll a bál a Forma-1-ben, Ha­mil­ton ki­pa­kolt

Már a győz­te­se­ket is za­varja a dög­una­lom. Min­den­kit ki­akasz­tot­tak a Fran­cia Nagy­dí­jon tör­tén­tek, pon­to­sab­ban a nem tör­tén­tek.
  • Szerző: vav

Dögunalmas lett a Forma-1, és nem csak a Mercedes egyeduralma miatt. A vasárnapi Francia Nagydíjon is kettős győzelmet aratott a Lewis Hamilton, Valtteri Bottas páros, és még az egyéni és konstruktőri vb-címvédés felé száguldók is hiányolják az izgalmakat a versenyekről.

Már Hamiltonéknak is kínosan unalmasak a versenyek
Már Hamiltonéknak is kínosan unalmasak a versenyek
Fotó: AFP
EZEKET OLVASTAD MÁR?

"Megint szép győzelmet arattunk, ez egyike volt az igazán jó hétvégéknek. Más kérdés, hogy

a nézők szempontjából sajnálatos a dominanciánk. Mi is izgalmasabb futamokat akarunk

- nyilatkozta például Toto Wolff, a Mercedes motorsportfőnöke.

Ötszörös világbajnoka, Lewis Hamilton még messzebbre ment a sima rajt-cél győzelme után. Az idei két második helye mellé már a hatodik sikerét arató címvédő természetesen elégedett volt az eredménnyel, de még így is kiakadt az unalmas verseny(ek) miatt.

Megértem, akik szerint unalmas. De ne a pilótákra mutogassanak, nem mi hozzuk a szabályokat,

és semmi közünk a pénzek elosztásához meg ehhez az egészhez. A vezetőkre kéne nyomást gyakorolnunk, hogy rendes munkát végezzenek. Szerintem meg is próbálják ezt, de sok-sok éve rossz döntéseket hoznak"

Eközben a címlapon

- fakadt ki a Forma-1 első számú sztárja, aki nyolc futam után 36 ponttal vezet csapattársa, Bottas, és 76-tal a ferraris Sebastian Vettel előtt.