VIZES-VB

Zsákban az első, óriási magyar siker a vizes vb-n

XXL-es pó­ló­si­ker a nyi­tá­nyon. Fö­lé­nyes győ­ze­lem­mel ajén­dé­kozta meg szü­li­na­pos ka­pi­tá­nyát a ví­zi­labda-vá­lo­ga­tott.
  • Szerző: vav

Nehezen lendült bele, de végül váratlanul fölényesen, 13-3-ra legyőzte Ausztráliát a magyar férfi vízilabda-válogatotta hazai vizes-világbajnokság első fordulójában.

Lassan melegedtek bele, de aztán...
Lassan melegedtek bele, de aztán...
Fotó: MTI
EZT OLVASTAD MÁR?

Pólósainknak több mint hat percig tartott, hogy ráhangolódjanak a hazai világbajnokság különleges hangulatára. Addig csak a jó védekezés és Nagy Viktor nagy védései voltak dicsérhetőek. Akkor aztánVámos Márton egyenlítő akciógóljával végre megtört a jég, és a második negyedbeli gyors fordítás után, Varga Dénes vezérletével már csak a győzelem gólkülönbsége maradt kérdéses.

Varga Dumi remekelt az ausztrálok ellen
Varga Dumi remekelt az ausztrálok ellen
Fotó: MTI

A kellemetlen stílusú ellenfelet végül tíz góllal sikerült felülmúlni. A 43. születésnapját ünneplő Märcz Tamás szövetségi kapitány csapatát a Hajós Alfréd Uszoda lelátóit megtöltő 6500 szurkoló segítette ebben.

Fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolók a Hajósban
Fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolók a Hajósban
Fotó: MTI

A B csoport másik mérkőzésén: Olaszország-Franciaország 18-9. Szerdán az olasz, pénteken a francia válogatott lesz a magyar pólósok ellenfele.

Magyarország-Ausztrália 12-3 (1-1, 4-1, 2-1, 5-0)

Gólszerzőink: Varga Dénes (4), Vámos (2), Török (2), Manhercz (2), Hosnyánszky, Hárai

Eközben a címlapon