ÚTISÚGÓ

Fi­a­ta­lod­ha­tunk bor­ral és gyógy­víz­zel? A vá­lasz: igen!

Nagy va­ló­szí­nű­ség sze­rint Ma­gyar­or­szág bár­mely te­rü­le­tén kez­de­nénk el ásni, ott ter­mál­vi­zet ta­lál­nánk. Az or­szág olyan gaz­dag ter­mál­vi­zek­ben, hogy Japán, Iz­land, Olasz­or­szág és Fran­cia­or­szág mel­lett a világ egyik leg­na­gyobb spa ha­talma.
címkék:

1500 termálforrás és több mint 270 féle tanúsítvánnyal rendelkező ásvány- és termálvíz, sőt majdnem száz tanúsítvánnyal rendelkező gyógyvíz  található itt, mely az ízületi gyulladástól és pikkelysömörtől kezdve a nőgyógyászati problémákon át a sportsérülésekig mindenre gyógyírként szolgál.

Merülj el a stresszoldó medencékben!

A termálfürdők  hozták hazánkba a rómaiakat és vonzották ide a törököket, napjainkban pedig a magyarok úgy látogatják ezeket a fürdőket, mintha csak egy kávézóba ugranának be egy jó beszélgetésre. Az országban található spa-k és kezeléseik után frissen, kipihenten, energikusan térhetsz haza.

Eközben a címlapon

A világ legnagyobb gyógytavát itt találod

A Balatonhoz közeli Hévíz  a világ egyik legnagyobb gyógyvizű tavának ad otthont. Gyógyforrásai olyan erősek, hogy minden nap cserélik a radonban és kénben gazdag tó vizét, folyamatosan melegen tartva azt, még a tél közepén is. Itt úszkálhatsz a hatalmas vízililiomokközött és relaxálhatsz az ásványokban gazdag iszappakolásban.

Nem kell ijesztő sötéttől tartani, ha a miskolctapolcai barlangfürdőbe látogatunk Miskolcon. A csempézett padlózat és a diszkrét fények határozottan kellemes hangulatot teremtenek, a termálvizek hőmérséklete pedig eléri a 30 fokot, bizsergető, párás meleget biztosítva télen is. A mérsékelt sótartalomnak köszönhetően pedig bármeddig bent lehetünk a medencékben.

Olaj helyett gyógyvíz jó lesz?

Bükfürdő egy szerencsés véletlen eredménye, termál víztárolóját olajkutatók fedezték fel az 50-es években. A versenyszintű golf- és teniszpályák, a bicikli vagy az élménymedencék lehetőséget nyújtanak az aktív kikapcsolódásra, de a felfrissüléshez választhatod a modern szauna komplexumot vagy a gyógy- wellness központot is.

Szintén egy olajkutatásnak köszönhető felfedezés a Debrecenhez  közeli Hajdúszoboszló, Európa legnagyobb fürdő- és spa-komplexuma. Benti medencék sora vár minket az antik római hangulattól a trópusi szigetekig, az eseménydús aquaparkban pedig kilenc hatalmas vízicsúszdát találhatunk. A benti termálfürdőben viszont nyugalomban lazíthatunk.

A szőlő csodás fiatalító szer

Míg Kleopátra a szamártejtől szépült, addig Magyarországon a borvidékeiknek köszönhetően a szőlő a legkiválóbb ránctalanító. A borszőlő héja, magja és szára antidioxánsban gazdag, mely köztudottan nagyon hatásos az öregedést okozó szabad gyökök megkötésére.

A magyar spa-k és borszállodák  kínálatában ma már nagyon népszerűek a borterápiás fürdők, hámlasztók, maszkok és masszázsok. Próbáld ki valamelyiket vagy akár mindegyiket a tokaji hegyekben.

címkék: