OTTHONKA

Ezért kenj pa­ra­di­cso­mot a bő­rödre! Cso­dákra képes

So­kak­nál okoz prob­lé­mát, főleg nyá­ron, hogy a pat­ta­ná­sok után heg vagy ki­sebb barna folt marad az arcon. Meg­lepő, de a pa­ra­di­csom segít!
  • Szerző: Z.B.

Az arcon megjelenő barna foltok, sebek nagyon zavaróak lehetnek, és ezen csak erősít a nyári tűző nap.  A boltokban és drogériákban rengeteg krémet és pakolást találhatsz erre a problémára, de sokszor a legegyszerűbb megoldás a leghatékonyabb. Mutatjuk, hogyan segíthet a paradicsom!

Fotó: 123RF
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A paradicsom igazi csodaszer!

A paradicsom nagyon szépen fehéríti a bőrt és halványítja a foltokat. Már pár alkalom után látványos változásra számíthatsz. A legjobb benne, hogy akár minden nap is használhatod, és nem kell pepecselni a maszk elkészítésével, hiszen semmilyen más hozzávalóra nincs szükség, hogy csodás eredményeket érj el.

A paradicsomot már a dédanyáink is használták szépségápolásra,hiszen kiváló gyulladáscsökkentő, pórusösszehúzó és bőrtápláló háziszer. Manapság azonban már nehéz igazán jó paradicsomot találni, ami vegyszermentes és ténylegesen tele van vitaminnal. Ha igazán jótékony hatását szeretnéd élvezni, célszerű ellenőrzött, bio zöldséget vásárolni.

1. Arclemosó

Egyszerűen csak vágj félbe egy paradicsomot és esténként dörzsöld az arcodhoz, és hagyd megszáradni. Ha nem szeretnél egy zöldséget nyomni az bőrödhöz, akkor nyomkodd ki a levét egy kis tálba és vattapamaccsal vidd fel az arcodra. Hagyd megszáradni és csak utána öblítsd le langyos vízzel. Fontos tudni, hogy a paradicsom nagyon szárít, így érdemes utána egy kis kókuszolajjal ellensúlyozni ezt, és így a hidratációt is kipipálhatod.

2. Arcpakolás

A legpraktikusabb, ha ezt a pakolást a kádban, fürdés közben alkalmazod, mert a paradicsom leve a nyakadba illetve a füled mögé folyhat. Karikázd fel a zöldséget és heti kétszer egyszerűen tedd az arcodra a szeleteket, és hagyd hatni körülbelül 10 percig. A végén sima langyos vízzel öblítsd le a bőröd.

Eközben a címlapon