HŰHA

Ezért akarta megmenteni lányát a szcientológusoktól Katie Holmes

Tom Cruise volt neje évekkel ezelőtt a barátnőin keresztül szivárogtatott ki információkat a Szcientológia Egyház megdöbbentő ténykedéseiről.

Négy évvel ezelőtt az egész világsajtót bejárták azok a történetek, melyek Katie Holmes közvetlen környezetéből szivárogtak ki. A közvéleményt megdöbbentő sztorik mindegyike arról szólt, hogy milyen tervei voltak Tom Cruise-nak és a Szcientológiai Egyház vezetőinek Katie és Tom lányával.

Surit szerették volna minél hamarabb megismertetni az L. Ron Hubbard által lefektetett alapelvekkel, ezért egy különleges iskolába, a Sea Org-ba akarták küldeni. Egy különleges iskolába, amit leginkább úgy lehet leírni, mint egy kiképzőtábort az óceán közepén.

Ugyanis a hat év feletti szcientológus gyerekekből egy hajón faragnak keményvonalas hívőket, messze a szüleiktől és a világtól, nehogy bárki elterelhesse a gondolataikat. Emellett a kiugrott szcientológusok szerint olyan átlagember számára értelmezhetetlen dolgokra is kiokítják a fiatalokat, mint a robotika vagy lézerfegyver-kezelés.

Katie érthetően nem szerette volna, ha egyetlen lánya agyát átmossák, teljesen átalakítva a személyiségét, és még el is szakították volna tőle. Így inkább úgy döntött, hogy elválik Tom Cruise-tól, és elhagyja a Szcientológiai Egyházat, aminek nézeteivel soha nem is tudott azonosulni.

A kiugrásával ugyan megmentette Surit az átneveléstől, de magára is szabadította az egykori hittársak haragját, és máig a szekta legnagyobb ellenségei közé tartozik.

És ezeket olvastad már?