MANI

Év Magyar Autója - Öt autót nevezett az Opel

Az Opel Ma­gyar­or­szág öt autót ne­ve­zett az Autós Nagy­ko­a­lí­ció (ANK) és a Jár­mű­ipar.hu által szer­ve­zett Év Ma­gyar Au­tója ver­senyre. A Ma­gyar­or­szág Au­tója 2020 ka­te­gó­ria dön­tő­jé­ben a ma­gyar mo­to­rok­kal sze­relt Ast­rát, a ha­ma­ro­san ér­kező Cor­sát és az itt­hon nép­szerű Cross­land X mo­dellt je­löl­ték hi­va­ta­lo­san. Az Év Zöl­dau­tója 2020 cí­mért pedig az eCorsa és a Grand­land X kon­nek­tor­ból tölt­hető vál­to­zata indul.

Astra

Opel Astra
Opel Astra

A magyar autópiac egyik meghatározó modellje jelenleg csakis szentgotthárdi motorokkal készül. Az Astra 2016-ban elnyerte az Év Autója (Car of the Year), amellyel bebizonyította, hogy az Opel jó úton jár.

Corsa

Opel Corsa
Opel Corsa

Készül az őszi piaci bevezetésre a Corsa hatodik generációja. Az értékesítés idén nyáron indul. Bár még minden információ nem ismert, a könnyűszerkezetes építési mód jóvoltából kereken tíz százalékkal sikerült csökkenteni az elődmodellhez képest az Opel bestseller súlyát amelyből 1982 - azaz az első generáció - óta 13,6 millió talált gazdára. A legkönnyebb változat 980 kilogrammja alatta marad a bűvös egytonnás határnak.

Opel Corsa
Opel Corsa

Crossland X

Az Opel legkisebb szabadidő-autója igazi sikermodell, első évében mintegy 100 ezer példányban rendelték. Ez bizonyítja, hogy a kívül zömök és kompakt, belül annál tágasabb és különlegesen variálható, mutatós kétszínű fényezésű és laza megjelenésű Crossland X telitalálat a SUV-B-szegmensben. A Crossland X-et, a 2012 óta fennálló együttműködés keretében, első közös projektjeként valósította meg a PSA-csoport és az Opel, a mai anyavállalat járműarchitektúráján. A spanyolországi Zaragozában készül – akárcsak testvérmodellje, a Citroën C3 Aircross.

Eközben a címlapon

eCorsa

Június 4-én mutatkozik be az Opel Corsa legújabb, tisztán elektromos hajtással is megrendelhetőgenerációja (a bemutatón a Járműipar.hu is ott lesz). A villanyautó június 4-től rendelhető, az első példányok érkezésére nagyjából decemberig kell várni.

Grandland X Plug-in Hybrid

 Opel Grandland X
Opel Grandland X

A 300 lóerős, összkerék-meghajtású Opel Grandland X konnektoros hibridet az eisenachi gyárban szerelik majd össze, további részleteket egyelőre nem tudunk a várhatóan itthon is nagy érdeklődésre és zöld rendszámra számot tartó autóról.

Év Magyar Autója 2020  Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Várhatóan lesz közönségdíj is.