SHOWBIZ

Kínos bot­rány, ér­vény­te­le­ní­tet­ték az Eu­ro­ví­ziós Dal­ver­seny ered­mé­nyeit!

Mind­ezt Jon Ola Sand, a ver­seny igaz­ga­tója je­len­tette be egy köz­le­mény­ben. El­szá­mol­ták a pon­to­kat, fa­tá­lis hiba tör­tént, ami sok min­dent meg­vál­toz­ta­tott.
  • Szerző: ripost

Érvénytelenítették az Eurovíziós Dalverseny pontjait, ugyanis a zsűripontok megadásánál fatális hiba történt. Mindezt Jon Ola Sand, az Euvovízió igazgatója jelentette be egy közleményben, melyben azt írja, emberi mulasztás miatt kellett újraszámolni a pontokat.

EZT OLVASTAD MÁR?

Ezt az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) is megerősítette. A hiba nincs hatással a győztesre, illetve a legjobb négy helyezettre sem, ám a többi helyezést korrigálni kellett.

Fehéroroszország rossz zsűripontokat adott: az általuk ítélt legjobb 10 produkció helyett a legrosszabb tízet értékelték, így például Izrael hibásan kapott pontokat, mert azt Máltának akarták odaítélni. Az új ponttábla szerint Svédország és Norvégia is helyet cserélt, Ciprus javított, és Málta, Albánia, San Marino, Fehéroroszország, Szlovénia, Franciaország és Észtország is más helyre került.

A legnagyobb veszteség azonban Észak-Macedóniát érte: a döntőn Svédország csatározott Hollandiával az első helyért, pedig a pontok újraszámolása után kiderült, hogy nem Svédország, hanem Észak-Macedónia nyerte a zsűriszavazást.