INSIDER

Ennyi­vel drá­gább idén a Ba­la­ton a Ve­len­cei-tónál

Indul a sze­zon, ha­ma­ro­san dön­teni kell, hová indul a csa­lád nya­ralni. Az egyik leg­fon­to­sabb szem­pont az ár: hol mennyi­ért lehet meg­szállni és jól­la­katni a csa­lá­dot. A Ri­post kö­rül­né­zett egy ki­csit a Ba­la­ton­nál és a Ve­len­cei-tónál. Mint ki­de­rült: Sió­fo­kon más­fél­szer annyiba kerül a nya­ra­lás.

Először is nézzünk körül a szállásokat illetően! A legnépszerűbb szállásfoglaló portálok azt jelzik, hogy júliusban és augusztusban a helyek 80 százaléka már foglalt. Elsősorban a legolcsóbb, így legigénytelenebb, valamint a legdrágább luxus van még szabadon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Jobb magánházat bérelni Siófokon a legkedvezőbb ár, amiért egy négytagú család számára szállást találtunk júliusban, 100 ezer forint egy hétre, de van olyan is, ami árkedvezménnyel félmillió forint ugyanannyi időre – igaz, kilátással a tóra.

A Velencei tónál akad még drágább is: a legelegánsabb helyen 759 ezer forintot kérnek, igaz, félpanzióval. Erre mondják: még jó, hogy lehet kapni! A legolcsóbb, egy család számára még elfogadható szállások 80-90 ezer forint között vannak egy hétre, a baj csak az, hogy már mind foglalt. Úgyhogy, aki utazni akar, inkább magánházaknál keressen szállást, egy hétre 110-200 ezer forint között talál.

A strandbelépők is olcsóbbak a kisebb tónál

Eközben a címlapon

A Siófoki Nagystrandon főszezonban a családi belépő hétköznapra 2500, hétvégére 3300 forint, vagyis egy hétre 19 100 forintot kell rá számítani. A Velencei-tó ebből a szempontból is olcsóbbnak bizonyul: az agárdi Napsugár strandon a hétközi családi belépő 2200 forint, a hétvégi 2700, ami azt jelenti, hogy egész hétre 16 400 forint a mindennapi pancsolás egy héten át. Vannak persze szabadstrandok a Velencei-tónál és a Balatonnál is, de ott nem számíthatunk szolgáltatásokra, legfeljebb egy öltözőparavánra. Csaknem mindenütt van délutáni kedvezményes jegy is, ha nem az egész napot akarjuk a strandon tölteni, azzal spórolhatunk.

Szeretnéd tudni, hogy idén mennyibe kerül egy ebéd a vízparton? Milyen árban mérik a kedvenc lángosodat és a sörödet a Balatonnál, illetve a Velencei-tónál? A válaszokat megtalálod a szombati napilapban. Keresd az újságárusoknál!