INSIDER

Durva, amit a bör­tön­ben mű­velt a Teréz kör­úti rob­bantó

Úgy tűnik, P. László Ger­gely nem bírja el­vi­selni, hogy 30 évig a rá­csok mö­gött marad. Előbb ön­gyil­kos akart lenni, majd szö­kést ter­ve­zett, most pedig ag­resszívvá vált: ököl­lel tá­madt zár­ka­tár­sára, és bru­tá­li­san össze­verte.
  • Szerző: H. N.

Képtelen belenyugodni P. László Gergely abba, hogy az egész életét börtönben kell töltenie, ezért újabb súlyos balhéba keveredett – értesült a . A két rendőrt életveszélyesen megsebesítő Teréz körúti robbantás elkövetőjét márciusban ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre. Legkorábban 30 év múlva szabadulhat.

Fotó: Markovics Gábor
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 27 éves férfit a Váci Fegyházban őrzik, minden mozdulatát kamerák figyelik – de még így is képes meglepetést okozni az őreinek.

Zsebkendőn csempészte ki a szökési tervét

Két héttel a jogerős ítélet után már az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) kellett szállítani, mert idegösszeomlást kapott, és kárt akart tenni magában. Alig tért vissza a rácsok mögé, ismét azon morfondírozott, hogyan juthasson ki onnan.

Fotó: Markovics Gábor

Áprilisban részletes szökési tervet eszelt ki, fegyvert és lőszereket szeretett volna kérni a húgától, az aprólékosan kidolgozott akcióban egy drónt is be akart vetni. A terveket egy zsebkendőbe csomagolva adta volna át a legközelebbi látogatáskor. A fegyőrök azonban kiszúrták nála a gyanús pakkot, így a beszélőre már sor sem került: P. László ismét az IMEI-ben kötött ki.

Nem fürdött a zárkatárs, aki kolbásszal provokálta

Eközben a címlapon

Az újabb ribillió alig egy hónapot váratott magára. A robbantó május közepéig bírta nyugton, ekkor – információink szerint – nekitámadt a zárkatársának, és alaposan helybenhagyta.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a másik férfi erőteljesen provokálta. A kapcsolat amúgy sem volt felhőtlen köztük, a cellatárs ugyanis nem fürdött rendszeresen, ami igencsak zavarta az önmagára igényes és tiszta P. Lászlót. A vegetáriánus fiatalember azt is nehezen viselte, hogy a másik egy szál alsónadrágban költötte el a vacsoráját, ráadásul a kolbásszal és szalonnával mindent alaposan összezsírozott. Ezt tovább tetézte azzal, hogy amikor P. László szóvá tette ezeket, csak annyit mondott neki:

„Ha sokat dumálsz, megkeserítem az életed, és felrobbantalak”.

Két nap fogdát kapott a verekedésért

A robbantó viszonylag olcsón megúszta a verekedést: most nem vitték át az IMEI-be, hanem két nap fogdát kapott, amit a napokban kellett letöltenie.

Fotó: Markovics Gábor

Meglepő, de a kriminálpszichológus szerint P. László legutóbbi tette nem egyedi őrületről tanúskodik. Sőt! Hogy akkor miről lehet szó? A csütörtöki Ripost napilapból kiderül. Keresd az újságárusoknál!