KIAJOBB

Ci­gány­sor­ról in­dult, mil­li­ár­do­kat hoz­hat az új Dzs­u­dzsák

Pénz­he­gye­kért köt­het ki az olasz él­vo­nal­ban a ma­gyar foci te­het­sége. Eddig is nagy utat járt be, de még messzebbre jut­hat.
  • Szerző: vav

Decemberben már a is beszámolt arról, hogy Dzsudzsák Balázs után újabb tehetségét adhatja tovább erős bajnokságba, óriási nyereséggel a Debreceni VSC. A Loki 19 éves csatárát, Balogh Norbertet többek között német (Werder Bremen, RB Leipzig), holland (PSV Eindhoven és információink szerint az Ajax Amsterdam) érdeklődők orra elől happolhatja el a Palermo.

Sidibe helyett tavasszal már Gilardinóval alkothat csatárkettőst? (Fotó: MTI fotó)
Sidibe helyett tavasszal már Gilardinóval alkothat csatárkettőst? (Fotó: MTI fotó)
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A debreceni klub honlapja elismeri: Maurizio Zamparini elnök hivatalos ajánlatot tett a nyakigláb, magassága ellenére mégis technikás és gyors focistáért. A DVSC közleménye szerint

az elmúlt években a magyar labdarúgók játékjogával kapcsolatban lebonyolított transzferek közül valószínűleg a legnagyobb értékű valósul meg, amennyiben megegyezés születik.

Vagyis súlyos eurómilliókat fizethet érte a Serie A szicíliai középcsapata. Azok után, hogy Bernd Storck tavaly nem vitte magával az U20-as vb-re, a Loki pedig csak a hetedik helyen telel az NB I-ben, Balogh új éve sokkal boldogabb lehet.

Kivált annak tudatában, hogy a magyar élvonalba berobbant tini a nyomorból jött. A hajdúböszörményi cigánysoron nőtt fel, a családja sokat nélkülözött, gyakran éheztek. Elvált szülei közül az édesapja a börtönt is megjárta. Norbi kapott lakást Debrecenben, de anyjáéknak máig nincs saját otthonuk, a nagymamánál élnek.

Utólag azt mondom, nem bánom, hogy ilyen gyerekkorom volt, sőt, hálás vagyok érte, mert sokkal jobban tudom értékelni az életet

- mondta erről Balogh Norbert, akinek rövidesen aligha lesznek anyagi gondjai.Ha a Palermo nem adja tovább kölcsönbe olasz szokás szerint, akkor a klubnál csapattársa lehet többek között az olasz válogatott irányító, Franco Vázquez, és a veterán világbajnok csatár, Alberto Gilardino.