SZTÁRDZSÚSZ

Nem ta­lá­lod ki, hány éves lett ma Ká­roly her­ceg fe­le­sége

Diana her­cegnő ri­vá­li­sa­ként is­merte meg az egész világ, így egy­ál­ta­lán nem meg­lepő, hogy sokan máig nem sze­ret­ték meg Ká­roly her­ceg má­so­dik fe­le­sé­gét.
  • Szerző: BDF

Július 17- én ünnepli 70. születésnapját a brit trónörökös felesége, Camilla.De hiába ő Károly herceg párja, a nagy napot nem ünneplik meg az alattvalók. Idén lesz ugyanis húsz éve, hogy Diana életét vesztette abban a bizonyos párizsi autóbalesetben. A tragikus évforduló pedig bő egy hónappal követi Camilla születésnapját, így elég rosszul venné ki, ha ő magát ünnepeltetné, miközben egész Anglia gyászba borul.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Sosem volt esélye Dianával szemben

A brit trón várományosának második felesége, Camilla népszerűsége meg sem közelíti elődjéét, Dianaét. Amíg a szívek királynőjét húsz évvel halála után is szentként tisztelik, Camilla a királyi család legnépszerűtlenebb tagja.Már az is csoda, hogy az évek alatt nem rokkant bele abba a gyűlöletáradatba, amelyet azóta kell elviselnie, amióta kiderült, hogy viszonya van Károly herceggel. Ráadásul Diana 1997-es halála után ráaggatták a Rottweiler gúnynevet is, amiért igazi vérebként, azonnal kihasználta a lehetőséget, hogy végre hercegné lehessen.

Jómódú családban nőtt fel

1947. július 17-én Camilla Shand néven született Londonban jómódú családban. Apja háborús hős, majd borkereskedő volt, anyja pedig a ház körüli munkákat végezte el. Testvéreivel vidéken nevelkedett, Angliában és Svájcban járt iskolába, és lakberendezést is tanult Párizsban. De igazából sosem tudott igazi karriert befutni.

Dédanyja is királyi szerető volt

Családi kapcsolatai révén bejáratos volt a felsőbb körökbe is.Károly herceggel egy windsori lovaspóló-mérkőzésen találkozott először 1970-ben. Ott, 23 évesen azonnal bele is szeretett későbbi férjébe, akihez a következő mondattal lépett oda:

Tudtad, hogy dédanyám az ükapád szeretője volt?

Károlynak pedig tetszett ez a rámenősség és őszinteség. De kapcsolatuk csak majdnem 30 évvel később teljesedhetett be.

Más oldalán kereste a boldogságot

Miközben Károlyt katonai kötelezettségei messzire szólították, és a királyi család sem nézte jó szemmel a bimbózó kapcsolatot, Camillát eljegyezte és feleségül is vette a nála 10 évvel idősebb, nagy nőcsábász hírében álló Andrew Parker-Bowles. Akivel két gyerekük született. Károly herceg pedig Dianát vezette oltár elé. De egyikük házassága sem működött, így nem meglepő, hogy újra egymás társaságát kereste Camilla és Károly. Titokban leveleztek egymással Fred és Gladys álnéven. De Diana mindvégig tudott férje hűtlenségéről, amit később világgá is kürtölt az önéletrajzi könyvében, amivel megpecsételte riválisa sorsát. Ezt követte egy újabb balhé, a "Camilla-botrány". A brit pletykalapok megszerezték és leközölték Camilla és Károly egyik lehallgatott telefonbeszélgetését, amelyen egész Anglia évekig élcelődött.

Eközben a címlapon

A királynő szereti a legjobban

Végül Károly és Diana 1996-ban elváltak. Így megnyílt az út Camilla előtt, hogy végre élete szerelmével lehessen, hiszen egy évvel korábban ő is elhagyta férjét. Camilla egyre több nyilvános eseményen tűnt fel a herceg oldalán, ám ekkor bekövetkezett Diana tragédiája, ezért jobbnak látták, ha ismét titokban tartják viszonyukat. 1999-ben vállalták fel hivatalosan is egymást, Camilla 2003-ban költözött be Károly hivatalos rezidenciájára, amit 2005-ben az eljegyzésük és az esküvőjük követett. Camillát meglepő módon, pont II. Erzsébet fogadta el a leginkább, ugyanis a cornwalli hercegné címet ajándékozta neki, ami a második legmagasabb nő rang, rögtön a királynő után. A család többi tagjával és az angolokkal máig nem tudta igazán megszerettetni magát Camilla.