INSIDER

Bosszantó, dur­ván meg­szí­vat­nak a ma­gyar dro­gé­riák

Miért drá­gább ná­lunk ugyanaz a Milka csoki, mint Né­met­or­szág­ban? Össze­ha­son­lí­tot­tuk a német dro­gé­ria­lán­cok ma­gyar­or­szági és né­met­or­szági ak­ciós új­ság­jait, és döb­be­ne­tes kü­lönb­sé­ge­ket ta­lál­tunk. Míg egy német már 3 ezer fo­rin­tért hoz­zá­jut egy már­kás par­füm­höz, itt­hon az leg­alább 5 ezer fo­rintba kerül. De a hét­köz­napi élet­hez szük­sé­ges dol­gok is mint­egy 30 szá­za­lék­kal drá­gáb­bak itt­hon!
  • Szerző: Ripost

Nagy botrány volt, amikor kiderült: a multik ugyanolyan márkanévvel rosszabb minőségű élelmiszereket adnak el Kelet-Európában, mint nyugaton. Most összehasonlítottuk három német tulajdonú lánc akciós újságjait, és kiderült: pontosan ugyanazokat a termeket drágábban adják el Kelet-Európában.Mi kevesebbet érünk?

Már az is meglepő, hogy a csokoládé 20 százalékkal drágább idehaza, mint Németországban, de a nélkülözhetetlen, hétköznapi termékekért, mint a mosószer, tusfürdő, vécépapír is jóval többet kérnek el tőlünk, mint a németektől, akik a parfümökért és még a C-vitaminért is kevesebbet fizetnek – miközben jóval többet keresnek!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ez az italpor például 380 forinttal olcsóbb Németországban, mint itthon!

Azonos akciós újság, különböző árak!

Egy az egyben megegyezik a magyar és a német Müller akciós újsága, mégis hatalmasak a különbségeket az árakban – és a németeknél olcsóbbak! A magyar vásárlóknak például fel sem tűnik, hogy kétszer annyit fizetnek ki egy egyszerű arcmaszkért...

De rengeteg más, azonos termékpárnál is bosszantó különbséget fedeztünk fel. Ha kíváncsi vagy arra, nálunk mennyivel drágább az élet, illetve, melyik termékeknél van a legnagyobb különbség, és, hogy mivel magyarázza lapunknak a felháborító megkülönböztetést az egyik drogéria, akkor keresd a szombati Ripost napilapot az újságárusoknál!

Eközben a címlapon