SHOWBIZ

Idén elő­ször adták át az élet­mű­dí­ja­kat, íme a dí­ja­zott mű­vé­szek

Így vet­ték az el­is­me­rést a mű­vé­szek a Ma­gyar Film­hét nyi­tó­est­jén.
  • Szerző: Doris

Nagyszabású gálával kezdődött meg az 5. Magyar Filmhét, hétfő este a Corvin moziban.

Fotó: Keller Mátyás

Az eseményen idén először életműdíjakat is odaítéltek, a Magyar Filmakadémia öt művész munkáját részesítette elismerésben. Venczel Vera, Bodrogi Gyula, Andorai Péter, Koncz Gábor és Bánsági Ildikó voltak azok, akik idén megkapták a díjakat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Novák Emil, a Magyar Filmakadémia Egyesület ügyvezető elnöke elmondta: az elmúlt öt év alatt nemcsak gazdaságilag vált sikeressé a magyar filmipar, de művészileg is kiemelkedő alkotások jöttek létre. Az elnök a januárban elhunyt Andy Vajnát is méltatta.

Venczel Vera könnyes szemmel vette át a díjat kollégájától és régi jó barátjától, Kovács Istvántól, akivel több filmben is legendás párost alkotott. Bánsági Ildikó, az első díjazott is nagyon meghatódott, Bodrogi Gyula pedig elmondta: nincs nála boldogabb ember a világon.

Koncz Gábor az elmúlt években több operáción is átesett gerincsérve miatt, ezért még mindig bottal jár, de így is remek hangulatú beszédet mondott. Andorai Péter betegsége miatt nem tudott részt venni a gálán, fia, ifjabb Andorai Péter vette át helyette a nívós szakmai elismerést.

A képek megtekintéséért kattints a fenti galériára!

Eközben a címlapon