FÜLES

Meg­ren­dítő val­lo­más, így har­col a rák­kal Benkő László

Az Omega bil­len­tyűse le­sújtó hí­re­ket ka­pott: Benkő László meg­kapta a máj­bi­op­szia ered­mé­nyét, amely­ből ki­de­rült, hogy rossz­in­du­latú az a da­ga­na­tos el­vál­to­zás, amit he­tek­kel ez­előtt ta­lál­tak a szer­ve­ze­té­ben.

Konzíliumot hívtak össze a 74 éves zenész orvosai, hogy eldöntsék, milyen módszerrel szálljanak szembe a betegséggel.

"Sajnos a legvalószínűbb, hogy műteni fognak, hiszen nem alakult ki áttét. Ez a jó hír" – kezdte a -nak Benkő László, akit éppen az Omegával vasárnap Nagyváradra sietett koncertezni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Korponai Tamás

"Elképzelhető, hogy kemoterápiát kapok, ám a pontos kezelésről még nem döntöttek az orvosok. Rövidesen azonban összeülnek, és kielemzik az eredményeket. Ott derül majd ki, mi a következő lépés" – mondta Benkő, aki egyfajta megoldandó problémaként kezeli a betegségét.

"Nem roskadhatok magamba! Itt most nincs helye nyafogásnak!

Meg kell küzdenem a rákkal, arra pedig semmi szükség, hogy az orvos figyelmét elvonjam a hisztivel. Neki most a betegségemet kell kikezelnie, nem a lelkemmel foglalkoznia" – hangsúlyozta Benkő.

"Otthon a családdal természetesen átbeszéltük a dolgokat, de hamar helyreraktuk a dolgokat. Szerencse, hogy a sógorom orvos, így ő segített abban, hogy ne kapjanak frászt. A betegségem nem vezethető vissza egyetlen okra, tehát az életmódomon sem kell egyelőre radikálisan változtatnom" – mondta Benkő, akinek még nem kell befeküdnie a kórházba sem.