LELKIZŐ

Bangó Mar­git a tü­dő­em­bó­li­á­nak kö­szön­heti éle­tét

Az éne­kesnő élete, ha csak he­tekre is, de újra re­á­lommá vál­to­zott, mi­u­tán attól kel­lett tar­ta­nia, hogy 15 év után újra meg­tá­madta szer­ve­ze­tét a ha­lá­los kór.

Miközben Bangó Margit az eredményre várt, sokszor végiggondolta, mi is történt vele akkoriban, amikor 52 évesen bele kellett vágnia élete legnagyobb harcába. 2003-ban éppen egy súlyos betegségnek köszönhette, hogy kiderült, a mellében rosszindulatú daganat fejlődött.Az első diagnózis rémisztő volt, hiszen a kialakult tüdőembólia miatt a műtét lehetőségét azonnal kizárták. Bangó Margit erről az Esti Frizbi felvételén mesélt Hajdú Péternek.

Fotó: Sulyok László

"Isten megint mellettem volt, hiszen az már biztos, nem rosszindulatú a mellemben talált újabb elváltozás. Mégis, azt a tíz napot, amíg kétségek közt őrlődtem, nem kívánom senkinek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Egyszer már megküzdöttem a betegséggel, vagyis Isten segített győzni

- kezdte az ATV stúdiójában az énekesnő, majd felelevenítette azt a félelmetes élethelyzetet, amiben akkor neki kellett meghoznia a kétes sikerrel járó döntést.

Fotó: Sulyok László

"2003-ban éppen egy amerikai turnéról hazatérve éreztem, hogy rosszul vagyok, ami hajnalra fokozódott. Szerencsére Tina ott volt velem, és bevitt a kórházba, ahol kiderült, tüdőembóliám van.A sors különös fintora, hogy ha az nincs, nem derül ki, hogy rákos vagyok… Azonnal meg kellett volna műteni, de az embólia miatt erre nem volt lehetőség, hiszen az altatás az azonnali biztos halált jelentette volna. Ekkor kezdődött el a kéthónapos versenyfutás az idővel. Nagy dózisban kaptam szereket, amik szétzúzták az elzáródást. Még így is csak saját felelősségemre végezték el az operációt. Jött az orvos, én pedig aláírtam a beleegyező nyilatkozatot.

Arról volt szó, hogy el kell távolítani a mellemet, de végül sikerült csak a daganatot kimetszeni

- emlékezett vissza a vasárnap esti adásban a Kossuth-díjas énekesnő.