FÜLES

El­hagyta az or­szá­got, dol­gozni sem képes Bács Fe­renc gyá­szoló öz­ve­gye

Kül­földre me­ne­kült fáj­dal­má­ban Bács Fe­renc öz­ve­gye! Trefil Edina meg­sza­kí­totta a kap­cso­la­tot a kül­vi­lág­gal, az el­kö­vet­ke­zendő idő­ben csak saját ma­gára akar kon­cent­rálni. In­for­má­ci­ó­ink sze­rint a mun­kába is csak szep­tem­ber ele­jén tér vissza.
  • Szerző: ej

Alig két hónappal imádott férje halála után a teljes egyedüllétbe menekül Bács Ferenc özvegye.

Trefil Edina napok óta nem elérhető: mobiltelefonját kikapcsolta, és barátai, kollégái sem tudnak róla sokat. A kiderítette, Edinát annyira maga alá temette a gyász, hogy egyelőre dolgozni sem képes.

EZT OLVASTAD MÁR?

Több hónapos szabadságra ment, és nemrégiben a országot is elhagyta. Telefonját kikapcsolta, hogy senki ne zavarhassa, és csak akkor beszéljen a külvilággal, amikor ő akar.

"Edina most valóban nem elérhető, nincs jó állapotban, próbálja feldolgozni a férje halálát. Ez nem lesz könnyű, hiszen imádták egymást, minden szabadidejüket együtt töltötték. Úgy tudom, az országot is elhagyta, és csak augusztus végén, szeptember elején tér vissza a munkába is" - mondta el a -nak az özvegy egyik ismerőse. 

Bács Ferenc elvesztésének feldolgozását még nehezebbé teszi, hogy Edina már hónapokkal korábban tudta, hogy férje nem él már sokáig. Így most egy hosszú ideje tartó és fájdalmas folyamat végére kell pontot tennie azzal, hogy elengedi a férfit, akit évtizedeken át szeretett.

A helyzete talán olyan szempontból viszont mégis könnyebb, hogy férje tisztelőitől rendkívül sok szeretetet kap, ráadásul pszichológusként pontosan jól tudja, hogyan kell felépülni egy ilyen veszteségből.

Eközben a címlapon

"Valójában hónapok óta tudtam, hogy Feri el fog menni erről a világról. Nem egy hirtelen jövő, gyors betegség okozta a végzetét, hanem egy hosszú folyamat vége volt az, hogy ő elhunyt. Nem most kezdtem el gyászolni őt, hanem jóval hamarabb. Igyekszem, hogy Ferihez méltó módon tegyek mindent, beleértve azt is, ahogy megélem, kezelem és viselem a gyászt" - fogalmazott idén májusban a -nak.