KIAJOBB

Lesd meg, mi tör­tént Babos Ti­mi­vel a Grand Slam-győ­zelme után

Nem volt egy­szerű a dolga. Vi­deók, fotók, öröm­sza­vak és egy kis gu­banc a bra­vú­ros Aust­ra­lian Open-győ­ze­lem­ről.
  • Szerző: vav

Mint arról a beszámolt, Babos Tímea a francia Kristina Mladenovic oldalán 1 óra 20 perc alatt megnyerte (6:4, 6:3) az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros döntőjét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az orosz Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina duó legyőzése után Timiék ünnepélyes keretek között vették át a trófeát.

Babos Timi (balra) első Grand Slam-győzelmét aratta Mladenoviccsal
Babos Timi (balra) első Grand Slam-győzelmét aratta Mladenoviccsal
Fotó: AFP

A magyar teniszezőnő ezután ütő helyett mikrofont ragadt:

Köszönöm Kikinek (Kristina Mladenovicnak – a szerző), akivel két év szünet után újrakezdtük. Hihetetlen érzés, hogy rögtön elsőre sikerült az Australian Open-győzelem!

"Elképesztően jó vele együtt játszani. Köszönöm a közönségnek is, csodálatos volt a Rod Laver Arénában befejezni. Ez a kedvenc Grand Slam-tornám, jövőre visszatérek. Azt hiszem, az elmúlt két hétben minden pályán szerepeltem itt a tornán, de igazán különleges volt itt befejezni a versenyt"

- mondta Babos Tímea hol nevetve, hol a könnyeivel küszködve.

A szingapúri vb-cím után, más partnerrel Melbourne-ben is csúcsra ért Timi
A szingapúri vb-cím után, más partnerrel Melbourne-ben is csúcsra ért Timi
Fotó: AFP

Timi pályafutása első felnőtt Grand Slam-trófeáját nyerte Melbourne-ben, miután visszatért korábbi párospartneréhez, gyerekkori barátnőjéhez, "Kiki" Mladenovichoz. Pedig korábban a cseh Andrea Hlaváckovával is sikeresen szerepelt, októberben megnyerték a szingapúri WTA-világbajnokság női páros versenyét. Emberileg azonban nem jött ki akkori partnerével, így a vb-cím után visszatért Mladenovichoz.

Eközben a címlapon

Vele nagyon jól megértik egymást, még ha nem is mindig teljes az összhang... A hagyományok szerint a győztesek filctollal aláírják az egyik kamera lencséjét - csakhogy Mladenovic nem hagyott erre helyet Timinek. Íme, a vicces jelenet a legjobb szemszögből:

Babos előtt a magyar teniszezők közül Asbóth József (1947, Roland Garros - férfi egyes), Körmöczy Zsuzsa (1958, Roland Garros - női egyes), Taróczy Balázs (1981, Roland Garros és 1985, Wimbledon - mindkettő férfi páros) és Temesvári Andrea (1986, Roland Garros - női páros) nyert Grand Slam-tornát.

Az örömszavak után újra ütőt ragadott, s Rohan Boppana oldalán bejutott a vegyes páros fináléjába is. Vasárnap reggelre meglehet az újabb bajnoki cím.