BIZARR

Akár pszichopata, sőt szadista is lehet, aki így issza a kávét

Sokan valóságos függők, ha a reggeli forró feketéről van szó, mások pedig az íze miatt fogyasztják alkalmanként. Van azonban egy népszerû kávézási stílus, mely a tudomány szerint furcsa kapcsolatban áll néhány bizarr, alatti ösztönnel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Mindenki ismer olyan embereket, akik cukor és tej nélkül, feketén isszák a kávét – és többen még a gondolatba is beleborzonganak, hogy mindenféle ízesítés nélkül hajtsa le valaki a méregerős, keserű folyadékot. Sőt, ami még szörnyűbb: akik feketén isszák a kávét, azt állítják, hogy így ízlik nekik. Jogos a feltevés, hogy ezek az emberek önbántalmaznak a feketekávéval. Nos, egy kutatás nem mást állít, mint hogy önbüntetésről szó sincs – viszont arról igen, hogy ezek az emberek pszichopaták.

Az Appetite nevű újságban publikált kutatás során ezer főt kérdeztek meg a kávéfogyasztási- és étkezési szokásaikról, majd csináltattak velük egy átfogó személyiségtesztet is. Kiderült, hogy akik szeretik a keserű ételeket és italokat (beleértve a kávét is), azok a nárcizmus, agresszió, pszichopátia és szadizmus jeleit is mutatják. És bár a kutatás eredményei nem jelentik egyértelműen, hogy a fekete kávé szerelmesei kegyetlen őrültek lennének, azok, akiknek eddig is gyanúsak voltak, a hír után lehet, hogy nem hozzájuk csapódnak majd kávészünetben beszélgetni…

címkék:
És ezeket olvastad már?