RIPOSTER

A mig­rán­sok miatt tö­röl­jék el a ka­rá­csonyt, ja­va­sol­ják a szo­ci­a­lis­ták Zü­rich­ben

Egész Eu­ró­pá­ban meg­hök­ke­nést kel­tett a ja­vas­lat, de szo­ci­a­lista kö­rök­ben akad szép szám­mal tá­mo­ga­tója. Már csak azért is, mert a szo­ci­a­lis­ták tá­mo­gató tö­me­ge­ket re­mél­nek meg­ta­lálni a mig­rán­sok­ban. Ilyen egy­szerű.
  • Szerző: Ripost

A zürichi kanton szocialistái a múlt héten javaslatot tettek a karácsony megünneplésének eltörlésére. 

A fiatal-szocialista Jacqueline Fehr, a zürichi állam tanácsosa, a kantoni kongresszuson kérte, hogy a keresztény ünnepek, mint pl. a karácsony ne legyenek ünnepnapok, helyettük valláshoz nem köthető ünnepnapokat jelöljenek ki.

EZT OLVASTAD MÁR?
A szocialista politikus kifejette, hogy a karácsony, egyáltalán a keresztény kultúrkör sértheti a migránsok érzékenységét, ezért az ilyen ünnepeket valamiféle semleges ünnepekre kellene lecserélni. Mi kelet-európaiak még jól emlékezhetünk arra, amikor a kommunisták próbálkoztak valami hasonlóval, például így lett Szent Miklós ünnepéből, a Mikulásból szovjet mintára Télapó, a karácsonyból meg fenyőünnep.

A szocialisták egyébként azért akarnak a migránsok kedvében járni, mert megkopott támogatottságuk növekedését várják a bevándorolt tömegektől. Európa- szerte baloldali politikusok azt próbálják elérni, hogy a migránsok a lehető leghamarabb szavazati jogot is kapjanak.