OTTHONKA

A legjobb filléres ötletek a húsvéti szuper asztalhoz

A húsvét közeledtével ideje kitalálni, milyen is legyen az ünnepi asztal. Összeszedtünk néhány inspiráló megoldást, amelyekkel az egyszerû teríték húsvétra hangolható, és még csak nem is kell vagyonokat költenünk ehhez.
címkék:

A húsvéti készülődés során készülnek a finomabbnál finomabb sütemények, a díszes tojások, na és az ünnepi fogások. Egy szép ünnepi teríték mindig emeli a hangulatot, és a sok fáradsággal készült finomságok is méltó helyet kapnak. A terítésnél egy fontos dologból érdemes kiindulni, ami mindennek az alapja, hogy fehér, vagy esetleg színes terítőt teszünk-e az asztalra.

Ha a színes terítőt választjuk, ügyeljünk arra, hogy mellette a teríték mindenképpen visszafogott legyen. A tányérok tekintetében a fehér, esetleg tojáshéjszínű darabok jöhetnek szóba, és az evőeszközök esetében is az egyszerű vonalú típusokat részesítsük előnyben. A szépen megterített asztal közepére tegyünk tavaszi virágokat, amelyek színe jól passzol a terítékhez. Tehetünk még a tányér közepére a terítővel harmonizáló szalvétát és tojásokat is. Az evőeszközöket átköthetjük egy csinos szalaggal, esetleg névkártyát is rakhatunk mellé.

Ha a fehér terítő mellett döntünk, első lépésben tegyünk az asztal közepére egy váza friss tavaszi virágot, amely meghatározhatja a tányérok, az evőeszközök és a poharak helyét. Ha például sárga nárciszt tettünk a vázába, minden esetben törekedjünk rá, hogy legfeljebb három különböző szín domináljon - vagy esetleg ezek árnyalatai - az asztalon. A sárga mellett remekül mutat például egy kék vagy egy zöld tányér, amelyre szintén tehetünk nárciszt, apró tojásokat, vagy figurákat is.

 

 

 

címkék: