OTTHONKA

A leg­jobb fil­lé­res öt­le­tek a hús­véti szu­per asz­tal­hoz

A hús­vét kö­ze­led­té­vel ideje ki­ta­lálni, mi­lyen is le­gyen az ün­nepi asz­tal. Össze­szed­tünk né­hány ins­pi­ráló meg­ol­dást, ame­lyek­kel az egy­szerű te­rí­ték hús­vétra han­gol­ható, és még csak nem is kell va­gyo­no­kat köl­te­nünk ehhez.
címkék:
Fotó: Pinterest

A húsvéti készülődés során készülnek a finomabbnál finomabb sütemények, a díszes tojások, na és az ünnepi fogások. Egy szép ünnepi teríték mindig emeli a hangulatot, és a sok fáradsággal készült finomságok is méltó helyet kapnak. A terítésnél egy fontos dologból érdemes kiindulni, ami mindennek az alapja, hogy fehér, vagy esetleg színes terítőt teszünk-e az asztalra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Pinterest

Ha a színes terítőt választjuk, ügyeljünk arra, hogy mellette a teríték mindenképpen visszafogott legyen. A tányérok tekintetében a fehér, esetleg tojáshéjszínű darabok jöhetnek szóba, és az evőeszközök esetében is az egyszerű vonalú típusokat részesítsük előnyben. A szépen megterített asztal közepére tegyünk tavaszi virágokat, amelyek színe jól passzol a terítékhez. Tehetünk még a tányér közepére a terítővel harmonizáló szalvétát és tojásokat is. Az evőeszközöket átköthetjük egy csinos szalaggal, esetleg névkártyát is rakhatunk mellé.

Fotó: Pinterest

Ha a fehér terítő mellett döntünk, első lépésben tegyünk az asztal közepére egy váza friss tavaszi virágot, amely meghatározhatja a tányérok, az evőeszközök és a poharak helyét. Ha például sárga nárciszt tettünk a vázába, minden esetben törekedjünk rá, hogy legfeljebb három különböző szín domináljon - vagy esetleg ezek árnyalatai - az asztalon. A sárga mellett remekül mutat például egy kék vagy egy zöld tányér, amelyre szintén tehetünk nárciszt, apró tojásokat, vagy figurákat is.

Eközben a címlapon
címkék: