MANI

20 éves a Fény Utcai Piac

31 mil­lió lá­to­gató, 150 tonna gomba, 1000 tonna ke­nyér, 5500 tonna csir­ke­hús, 6500 tonna bur­go­nya, 2 mil­lió darab lán­gos - csak né­hány szám az idén 20 éves Fény Utcai Piac éle­té­ből, amely az idei év vé­géig egy­fajta "szó­ra­koz­tató köz­pont­ként" is mű­ködve mond kö­szö­ne­tet hű­sé­ges vá­sár­ló­i­nak.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

„A reneszánszát élő intézményben a hűséges vásárlók mellett egyre nagyobb arányban tűnnek fel fiatal családosok, és akár huszonéves fiatalok is. A Piac egy tavalyi kutatása szerint

a „piacozás” egyre népszerűbb a fiatalabb korosztályban is

– mondta Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere. 

A piac a mai formáját egy 1998-as, átfogó piacrekonstrukciónak köszönheti – Cságoly Ferenc Ybl-díjas építész tervei alapján a garázzsal együtt 5 szintes épületet alakítottak ki a már jól ismert üzletekkel, piaci standokkal és mozgólépcsőkkel.

„A Fény Utcai Piac az egyik legforgalmasabb, legnyüzsgőbb pontja a II. kerületnek,  ahol minden korosztály talál valamit a maga számára, és amely kicsit összehozza az embereket, akiknek egyre kevesebb a spontán találkozási lehetősége. Büszkék vagyunk rá, hogy ez a kedvelt bevásárlóközpont, piac és gasztronómiai egység a mi kerületünkben van" – mondja Láng Zsolt. 

Jelenleg a csaknem 20 000 négyzetméteren található 150 üzletnek az önkormányzattal együtt több, mint 60 tulajdonosa van. 

címkék: