NÍNÓ

148 mil­liós rab­lás Bu­da­pes­ten!

Fé­nyes nap­pal, fel­fegy­ver­kezve tá­mad­tak meg egy pénz­vál­tót csü­tör­tö­kön késő dél­után a VIII. ke­rü­let­ben. A rab­lók elő­ször több au­tó­val le­szo­rí­tot­ták az arab férfit, majd meg­fe­nye­get­ték és erő­szak­kal el­vet­ték tőle a pénz­zel teli ak­ta­tás­ká­ját. A Ri­post az elsők kö­zött ért a hely­színre, ahol szem­ta­núk me­sél­ték el, mi tör­tént.

Maszkos férfiak támadtak meg egy 34 éves arab állampolgárú pénzváltó férfit, amikor a Dankó utca és a Baross utca kereszteződésénél a piros lámpánál várakozott. Az oka egyszerű: egy aktatáskányi pénz.

Fotó: Sulyok László
EZEKET OLVASTAD MÁR?

A információi szerint először egy autó beállt az arab férfi kocsija elé, majd egy ezüstszínű Alfa Romeo közvetlenül mögé. A maszkos férfiak kipattantak a kocsijukból viperával a kezükben, és beütötték vele a pénzváltós autójának ablakát.Miközben az egyik támadó verte az arab férfit, társai kivették a több millió forintot tartalmazó aktatáskát az anyósülésről, majd elhajtottak. Az ezüst színű autó menekülés közben a Baross utcánál áthajtott egy piros jelzésen, amit az arra járőröző rendőrök észrevettek, ezért követni kezdték az autót. Pár percre szem elől tévesztették a menekülőket, akik egérutat nyertek, de a Dankó utca és a Magdolna utca kereszteződésében karamboloztak. Mindennek szemtanúja volt az utcák közönsége, ahol az autós üldözés folyt, és a karambolt is sokan látták. K. Barbara, akinek az erkélye éppen a kereszteződésre néz, mindent látott, és elmondott a -nak.

Fotó: Sulyok László
- Kint üldögéltem, amikor láttam, hogy az ezüstszínű autó nagyon gyorsan érkezik a kereszteződésbe, és egy Ford belehajt az oldalába, majd kipördül. Az ezüstszínű kocsi pedig épp az erkélyem alatt a falba csapódott

– kezdte Barbara.

Barbara, az erkélyéről látta a balesetet.Fotó: Mongyi Nikolett
Barbara, az erkélyéről látta a balesetet.Fotó: Mongyi Nikolett

-  Ezután hirtelen megjelent egy rendőrautó is, mint kiderült, ők üldözték az ezüstszínű kocsi sofőrjét. Azt láttam, hogy kipattannak a járőrök az autóból és ráfogják a fegyvert a sofőrre, közben meg kiabálnak, hogy:

„Tegye fel a kezét!”

Tisztára, mint egy igazi filmben!A férfi alig mozdult, de én beláttam föntről az autó ablakán, és azt láttam, hogy az oldalánál van a keze, a telefonját babrálta, mintha üzeneteket és telefonszámokat törölt volna gyorsan. A rendőrök a másik oldalon álltak, ezt nem láthatták, ezért szóltam nekik. Az egyik akkor elvette tőle telefont és megkérdezte a másikat, hogy

„Tud valaki oroszul?”

Eközben érkezett egy fekete autó, aminek be volt törve az ablaka. Megállt, és kiszállt belőle egy férfi, és odalépett az ezüst színű Alfa Rómeóhoz, majd azt kiabálta, hogy:

Eközben a címlapon
„Hol van a táska? Hol van a táska?!”
A pénzváltó autója ablakát egy viperával törték be. Fotó: Mongyi Nikolett
A pénzváltó autója ablakát egy viperával törték be. Fotó: Mongyi Nikolett

Ezt először nem értettem, hiszen azt gondoltam, hogy baleset történt… – tette hozzá a szemtanú.

A történet persze nem itt ért véget: rengeteg további részletet olvashat a szombati Ripost napilapban!