Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2022.09.28.

Eltörölné az árstopokat Gyurcsányék árnyékminisztere

A megszorításokat támogatta már a 2010 előtti Gyurcsány-korszakban is Varju László, akit Gyyurcsányné energia- és rezsiügyi árnyékminiszternek nevezett ki. A DK régi tagja a a Gyurcsány-kormány idején megszavazta a parlamentben az egészségügyi dolgozók egy havi bérének elvonását, a közelmúltban pedig helytelen és rossz beavatkozási módszernek nevezte a hatósági árakat.

Szerző Ripost

Gyurcsány Ferenc egyik régi híve tölti be felesége árnyékkormányában az energia- és rezsiügyi miniszter posztját. Varju László 2008 és 2010 között a Nemzeti Fejlesztési- és Gazdasági Minisztérium államtitkára volt és támogatta a megszorító intézkedéseket. Emlékezetes, hogy a Gyurcsány-kormány tizenkét évvel ezelőtt pénzügyi válságra hivatkozva szüntette meg a 13. havi bért. Ezzel Gyurcsányék egyhavi fizetést vettek el az amúgy is nehéz anyagi helyzetben lévő orvosoktól és ápolóktól.

Azt, hogy az emberek megsarcolására építő gazdaságpolitikát követné ma is Gyurcsány Ferenc pártja, a gazdasági és egészségügyi árnyékminiszter elképzelései is igazolják. Varju László ugyanezt a szemléletet képviseli, hiszen ő is helytelen és rossz beavatkozási módszernek nevezte a hatósági árakat. Az ATV egyik januári műsorában feltették neki a kérdést, hogy mit kezdene a DK az egyes alapvető élelmiszerekre és az üzemanyagra vonatkozó ársapkával, ha kormányra kerülnének. Varju László úgy válaszolt: 

Hát önmagában a Fidesz is úgy tervezi, hogy ez megszűnik, ez az ármaximalizálás, a hatósági ár bevezetése. Amúgy is egyébként ez a versenypiaci körülmények között ez helytelen és rossz beavatkozási módszer...

Látható, hogy a Fidesz egyáltalán nem szüntette meg az embereket védő hatósági árakat.

Fotó: MTI

Nem meglepő az sem, hogy Varju László a nyár elején a multik védelmére kelt a Heti TV egyik műsorában, ahol a benzinárstopról és az extraprofit adóról volt szó.

A DK alelnöke szerint nem kellene különadót kivetni a bankok, a multik és a nagy energiacégek extraprofitjára. Varju konkrétan úgy fogalmazott: „Nem adót fognak fizetni, hanem elvonásokat csinálnak, de én azt gondolom, hogy inkább lehetne olcsóbb a benzin, és egyébként nem kellene elvonni semmit ezektől a vállalatoktól, mi nem értünk egyet."

Ezt a piaci fundamentalista álláspontot képviseli Gyurcsányék gazdasági árnyékminisztere is. Dávid Ferenc számtalanszor kiállt a piac mindenhatósága mellett, elítélte az állami beavatkozást, segítséget, és rendszeresen bírálta a különböző árkedvezményeket. Az emberek terheinek csökkentését célzó intézkedéseket a DK-s politikus rendre feleslegesnek vagy károsnak nevezte.

 

(via Origo)

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ördög Nóra és Nánási Pál bejelentette: vége

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Gyászol a magyar TV2: súlyos halálhír rendítette meg ma a sztárokat

hirtv.hu

Szabó Bálint kísérte az ATV-be Magyar Pétert

metropol.hu

Most jött: busz balesetezett Budapesten, tűzoltók emelik ki az utasokat

mandiner.hu

Újabb országok álltak Magyarország mellé az egyik legélesebb európai vitában

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Heti Top5: Nemazalány popsit villantott, az ifjú György hercegnek kettétört az álma

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

„Láttam, hogy boldogan ölelik egymást" - az ország kedvence lett a magyar sztárszülők gyermeke

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-