1 hónapja

Ellepte a szemét a József Attila lakótelep környékét

Bosszantó és lelombozó látványt nyújtanak az irdatlan szemétszigetek a IX. kerületi József Attila lakótelep melletti erdős-parkos részen. Az ott élők elmondták: egy elhagyott hajléktalantábor „öröksége” a hulladéktenger. A beszámolók szerint a ferencvárosi hatóságok tudnak róla, mégsem történik semmi.

Szerző Ripost

A Metropol korábban már írt a 3-as villamos Csengettyű utcai megállója és a lakótelep közötti fás-bokros részen uralkodó vadnyugati állapotokról. Tavaly november óta a lármás hajléktalan-sátortábor ugyan eltűnt, cserébe viszont tonnányi hulladékot „örököltek” a környéken lakók. Háztartási szemét, műanyag- és textilhulladék és némi bezsákolt törmelék csúfítja azt a zöld területet, amelyen keresztül a lakótelepen élők nap mint nap átvágnak a villamosmegálló felé.

Fotó: Metropol

"Ezt a szemetet nem mi csináltuk" – mutatja Pál Magdolna, aki a környéken él fedél nélküliként. "Lássák maguk, hogy milyen rend van, mi nem csinálunk mocskosságot. Hajléktalanok vagyunk, de nem szemetelünk. De az a fiú itt lakik másfél éve, a Cefre" – mutat az éppen megérkező férfira.

"Itt egy házaspár lakott, és nekik ott volt a sátruk, ott vannak még a sátormaradványok" – mondja Cefre, azaz Huszka Károly, aki másfél éve él a környéken hajléktalanként. "Ennyi flakon meg szemét... ők hagyták itt Egyszerűen megfogták magukat és elmentek, itt hagytak csapot papot. Arra föntébb is van szemét végig" – mutat végig a villamossínek mentén.

A háztartási hulladéknak van egy még gusztustalanabb vonzata: a szeméthegyeken egész patkánykolóniák lakmároznak.

"El vannak szaporodva a patkányok, nézze, ott is! Itten végig" – mutat körbe Cefre. A férfi beszámolt arról is, hogy folyamatosan itt él, és találkozott is a hatóság embereivel, akik tudnak a hulladéklerakatról, azonban mégsem tesznek semmit.

 

Hiba volt a kukaleszerelés, Karácsony már visszakozna: A budapesti szeméthelyzet immár két éve aggasztó. 2020-ban a főpolgármester spórolásra hivatkozva leszereltette köztéri szemetesek 30%-át, összesen 3000 darabot. Szinte hetek alatt elöntötte a fővárost a szemét, a kukákból kifolyt a hulladék, az emberek pedig – szemétgyűjtők híján – az utcán kezdték el eldobálni az üdítős dobozokat, maszkokat, papírzsepkendőket. Karácsony helyett az önkritikát végül nem várt módon Horváth Csaba gyakorolta. Úgy tűnik, Zugló MSZP-s polgármesterének lett először elege a dagadó pesti kosztengerből, és június 12-én a Hír TV-ben beismerte: hibás döntés volt a 2020-as tömeges kukaleszerelés. Öt nappal később a főpolgármester bejelentette: július 1-jétől 41 fővárosi helyszínen 150 darab új közterületi kukát helyez ki. Mindezt nem az ő döntése eredményeképp kialakult szeméthegyekkel, hanem a turistákkal, a járvány után visszatért irodai dolgozókkal és a sporteseményekkel indokolta. A 150 új edény azonban a 3000 leszerelt fővárosi kukának csupán az 5%-a, ami kerületenként alig néhány darabot jelent. Az egyik leginkább érintett kerületben, Józsefvárosban például csak 6 új kukát helyeznek ki, azokat is mind a József körúton.

 

 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Naprendszeren túlról érkező ismeretlen objektum csapódott a Földbe

borsonline.hu

Brutális baleset: nyugdíjas sofőr miatt halt meg az öt hónapos kisfiú

borsonline.hu

Fülledt erotika a Szigeten: kivillanó mellek, csillámba fojtott testek

hirtv.hu

Lépett az MVM, újabb rezsikorrekció érkezett

ripost.hu

Ezt mondta Boros Lajos a sámánteáról, ami tönkretette VV Anett életét

hirtv.hu

Politikai hobbista: A baloldali sajtó olyan éktelen visításba kezdett, mintha szentelt vízzel öntötték volna le őket

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. augusztus 15.: az Oroszlán jó híreket kap, a Szűzért rajong valaki

ripost.hu

Ez a három csillagjegy a legnagyobb pletykafészek, vigyázz, mit árulsz el magadról

ripost.hu

"Rettentően sajnáljuk" - Hiába várja a közönség, nem lép fel Majka

ripost.hu

Isteni lett a bundás kenyér, mutatjuk, mitől lesz különleges

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

További cikkek

BOZÓT

Zavaros elveket valló férfi akarta felgyújtani a szegedi Fidesz-irodát

BOZÓT

Nagy a baj az MO-son, ebből óriási dugó lesz

BOZÓT

Újbudát is ellepték a balhézó hajléktalanok - Fotók

BOZÓT

Karácsony Gergely össze-vissza kapkod

BOZÓT

Most jelentették be, többen megsérültek az autópályán

BOZÓT

Miden pozíciót elveszít Jakab Péter

BOZÓT

Gyurcsány Ferenc készül a visszatérésre

BOZÓT

Pénzért kuncsorog, de beszerzett magának egy 28 milliós autót Hadházy