Létrehozva: 2022.06.24.

Ellepte a szemét a József Attila lakótelep környékét

Bosszantó és lelombozó látványt nyújtanak az irdatlan szemétszigetek a IX. kerületi József Attila lakótelep melletti erdős-parkos részen. Az ott élők elmondták: egy elhagyott hajléktalantábor „öröksége” a hulladéktenger. A beszámolók szerint a ferencvárosi hatóságok tudnak róla, mégsem történik semmi.

Szerző Ripost

A Metropol korábban már írt a 3-as villamos Csengettyű utcai megállója és a lakótelep közötti fás-bokros részen uralkodó vadnyugati állapotokról. Tavaly november óta a lármás hajléktalan-sátortábor ugyan eltűnt, cserébe viszont tonnányi hulladékot „örököltek” a környéken lakók. Háztartási szemét, műanyag- és textilhulladék és némi bezsákolt törmelék csúfítja azt a zöld területet, amelyen keresztül a lakótelepen élők nap mint nap átvágnak a villamosmegálló felé.

Fotó: Metropol

"Ezt a szemetet nem mi csináltuk" – mutatja Pál Magdolna, aki a környéken él fedél nélküliként. "Lássák maguk, hogy milyen rend van, mi nem csinálunk mocskosságot. Hajléktalanok vagyunk, de nem szemetelünk. De az a fiú itt lakik másfél éve, a Cefre" – mutat az éppen megérkező férfira.

"Itt egy házaspár lakott, és nekik ott volt a sátruk, ott vannak még a sátormaradványok" – mondja Cefre, azaz Huszka Károly, aki másfél éve él a környéken hajléktalanként. "Ennyi flakon meg szemét... ők hagyták itt Egyszerűen megfogták magukat és elmentek, itt hagytak csapot papot. Arra föntébb is van szemét végig" – mutat végig a villamossínek mentén.

A háztartási hulladéknak van egy még gusztustalanabb vonzata: a szeméthegyeken egész patkánykolóniák lakmároznak.

"El vannak szaporodva a patkányok, nézze, ott is! Itten végig" – mutat körbe Cefre. A férfi beszámolt arról is, hogy folyamatosan itt él, és találkozott is a hatóság embereivel, akik tudnak a hulladéklerakatról, azonban mégsem tesznek semmit.

 

Hiba volt a kukaleszerelés, Karácsony már visszakozna: A budapesti szeméthelyzet immár két éve aggasztó. 2020-ban a főpolgármester spórolásra hivatkozva leszereltette köztéri szemetesek 30%-át, összesen 3000 darabot. Szinte hetek alatt elöntötte a fővárost a szemét, a kukákból kifolyt a hulladék, az emberek pedig – szemétgyűjtők híján – az utcán kezdték el eldobálni az üdítős dobozokat, maszkokat, papírzsepkendőket. Karácsony helyett az önkritikát végül nem várt módon Horváth Csaba gyakorolta. Úgy tűnik, Zugló MSZP-s polgármesterének lett először elege a dagadó pesti kosztengerből, és június 12-én a Hír TV-ben beismerte: hibás döntés volt a 2020-as tömeges kukaleszerelés. Öt nappal később a főpolgármester bejelentette: július 1-jétől 41 fővárosi helyszínen 150 darab új közterületi kukát helyez ki. Mindezt nem az ő döntése eredményeképp kialakult szeméthegyekkel, hanem a turistákkal, a járvány után visszatért irodai dolgozókkal és a sporteseményekkel indokolta. A 150 új edény azonban a 3000 leszerelt fővárosi kukának csupán az 5%-a, ami kerületenként alig néhány darabot jelent. Az egyik leginkább érintett kerületben, Józsefvárosban például csak 6 új kukát helyeznek ki, azokat is mind a József körúton.

 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

origo.hu

Oroszország kemény megtorlásra készül

borsonline.hu

"Anyu, kérlek vigyázz magadra" – Rémisztő dolog történt Ördög Nóráékkal

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

mandiner.hu

Eddig szidták érte, most fél Európa Magyarország útját választotta

origo.hu

Meglepő titkot árul el a házasságáról Vilmos herceg

travelo.hu

Veteránjármű-kiállítás, koncertek és lampionos hajós felvonulás is lesz Esztergomban

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

Már fél millió ukrán katona esett el a háborúban

POLITIK

Katonákat küldhet Ukrajnába az Egyesült Államok

POLITIK

Reális az atomháború veszélye

POLITIK

Korrupcióval gyanúsítanak egy ukrán minisztert

POLITIK

Vesztegetés: Megkezdődött a nyomozás a hídpénz-botrányban

POLITIK

Az oroszok két újabb települést foglaltak el