Létrehozva: 2022.02.07.
Módosítva: 2022.02.12.

Káoszba fulladt a Blaha felújítása: Szétverve marad a buszmegálló

Hetek óta nincs nyoma munkásnak, munkagépnek a Blaha Lujza téren. Csak a szemetet fújja a szél, az emberek meg fagyoskodnak a szétvert buszmegállóban. Ami így is marad: a BKK szerint ugyanis csak “tartósan alkalmas időjárás esetén” dolgoznak. De közben Karácsony Gergely azzal dicsekszik a Facebookon, hogy télen sem áll meg a Lánchíd felújítása. Úgy látszik, csak a Blahán zavar a tél...

Már hetek óta szünetel a felújítás a Blaha Lujza téren. A dolgot a Metropol olvasói jelezték, ezért a lap munkatársai kimentek ellenőrizni, és valóban: az elmúlt egy hétben sem történt semmi a Blahán. Eltűntek a munkagépek, munkásokat sem látni, csak a szemetet fújja a szél a kordonok között.

A buszmegállókat még a tél elején szétverték, de azóta így is hagyták, a buszra várakozók fagyoskodnak. A téren még láthatók azok a zöld földeszsákok, amiket novemberben hagytak kint, amikor fákat ültettek… Bár a Budapesti Közlekedési Központ szerint a munka “ütemezetten halad”, a látszat nem ezt mutatja.

Ha nincs egy melós sem, az “csökkentett kapacitás”?

Múlt héten megkérdezték a BKK-t, hogy miért nincsenek munkások a Blahánm, és csúszik-e a felújítás, amire azt válaszolták a Metropolnak, hogy

„A Blaha Lujza tér felújítása a tervezési és kivitelezési szerződés szerinti ütemben halad. A Blaha Lujza tér és a Somogyi Béla utca felújítása is tervezetten év végére elkészül. A téli időjárási körülmények miatt a szabadban végzett munkák – a szakági szabványoknak megfelelően – csökkentett kapacitással folynak. Tavasszal, illetve a növénytelepítésnek megfelelő időjárásban folytatódik a téren a faültetés, a burkolatok építése és a térbútorok kihelyezése.”

De egyetlen munkást sem lehet látni a téren, pedig az elmúlt másfél hétben minden nap kimentünk munkaidőben… Ezt jelenti a “csökkentett kapacitás?”

Buszmegállót sem lehet most építeni?

A BKK válaszát látva újabb kérdéseket tettünk fel: megkérdeztük, hogy milyen munkák folynak most februárban, és hogy elkészül-e a buszmegálló. A BKK újabb válasza szerint amellett, hogy kicserélnek egy közvilágítási oszlopot, “elsősorban a térburkolatba kerülő fák ültetéséhez való előkészítés történik” mintegy 2700 négyzetméter területen.

De mi másfél hét alatt nem láttunk egyetlen embert sem, aki ezt csinálná. A BKK magyarázata szerint “A növénytelepítésnek megfelelő időjárásban folytatódik a téren a faültetés és az öntözőrendszer kiépítése, majd a burkolatok építése és a térbútorok kihelyezése.” Így a közeljövőben nem várható a buszmegálló visszaépítése sem, hiszen, mint írják, “a buszmegállók befejezése és az azokhoz tartozó térburkolatok kialakítása is tartósan kivitelezésre alkalmas időjárásban folytatódik.”

A Lánchídnál lehet télen is dolgozni?

Karácsony Gergely főpolgármester most hallgat a Blaha ügyében. Pedig tavaly munkasisakban rögtön kirohant a térre sajtótájékoztatót tartani, amint megírtuk, hogy a melósok lazsálnak, csak támasztják a lapátnyelet. Most nem mond semmit, csak a Lánchíd-felújítással dicsekszik – ahol, érdekes módon nem zavarja a tél a munkákat… “ Télen sem áll meg a Lánchíd felújítása” – büszkélkedik a Facebookon.

A Blahán viszont, úgy tűnik, télen megállt a munka… Marad a dugó a környéken, és maradnak a fagyoskodó emberek a szétvert buszmegállóban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Karácsony Gergelyt nem érdeklik a budapesti utasok

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

hirtv.hu

Hallgatásba burkolózott Magyar Péter az adatkezelési botrány kapcsán

metropol.hu

Közleményt adtak ki a Házasság első látásra című műsorral kapcsolatban

vg.hu

Új üzemanyagárak: megtörte a kereskedőket a kormány fenyegetése – szerdától sokkal olcsóbb adják a dízelt

origo.hu

Tíz férfival csókolózott Anne Hathaway

astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. április 22-28.: a Skorpió telihold segít az elengedésben

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Elképesztő örömhírt jelentett be Szabó Zsófi

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Óráink vannak hátra, újra visszatérnek a fagyos reggelek

BOZÓT

Hatalmas a dugó Budapest határában, 10 kilométeres a kocsisor

POLITIK

Hídpénz-botrány: Így juthatott vissza a pénz a Városházára

POLITIK

Karácsony elismerte, hogy sok kérdésben kamuzott

POLITIK

Ma tartja utolsó beszédét Brüsszelben Ursula von der Leyen

POLITIK

Az egri polgármester DJ Dominique megöléséről beszélt

POLITIK

Háborús pszichózis: Óriási fegyverkezésbe kezdenek a britek

POLITIK

Már félmillió ukrán katona esett el a háborúban