Karácsony belesodorna minket a háborúba

POLITIK
4 éve

Bottal verte szét egy ember arcát a Jobbik elnöke, a mozgássérült férfi képtelen volt elmenekülni

„Helyreigazítás: Lapunk 2019. január 22-i számában »Bottal verte szét egy ember arcát a Jobbik elnöke, a mozgássérült férfi képtelen volt elmenekülni« címmel megjelent írásban valótlanul állítottuk, hogy Sneider Tamás egy mozgássérült embert bántalmazott, bottal és kábeldarabokkal verte szét egy férfi arcát, és eltörte az orrcsontját. Ezzel szemben a valóság az, hogy Sneider Tamás egy roma származású férfit leütött, a földre zuhanó sértettet többen kézzel ütlegelték, majd összerugdosták.

Valótlanul állítottuk, hogy Sneider Tamás felesége az esküvőjükön Hitlert éltette, és Heil Hitlerrel köszöntötte a násznépet.

Valótlanul állítottuk, hogy korábban Sneider Tamás az SS elnevezésű bőrfejű bandát irányította, melynek tagjai olyan beceneveket találtak ki magunknak, mint Mengele, kis Hitler, Fritz, Führer, hogy Sneider-rohamosztag létezett.

Valótlanul állítottuk, hogy Sneider Tamás kétszáz fős, felfegyverkezett, nácijelszavakat skandáló, randalírozó bandát vezetett.

Valótlanul állítottuk, hogy Sneider Tamás September Skins nevű újnáci rohamosztagot irányított.

Valótlanul állítottuk, hogy Sneider Tamás 25-30 fős csoport tagjaként több erőszakos cselekményt is elkövetett.

Valótlanul állítottuk, hogy Sneider Tamás a társaival sorozatosan bűncselekményeket követett el, és azt is, hogy mindezt vádirat és bírósági ítélet is tartalmazza.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy újnáci rohamosztagosok ma is vezérükként istenítik Sneider Tamást.”

 

 

Saját bandája – 20-25 erőszakos, agresszív újnáci – élén, őket hergelve rontott rá Sneider a gyanútlan áldozatra.

Mondhatni, példát mutatva, botokkal és kábeldarabokkal ütlegelni kezdte a földön fekvő mozgássérült embert, majd többedmagával összerugdosta. Az arcára „mentek”, eltörték az orrcsontját is.

A Jobbik elnök bűnöző múltját egy, a Bőrfejűek címet viselő, külön róla szóló kriminológiai tanulmány is feldolgozta, amiből részletes bizonyítékokkal alátámasztva kiderül, hogy Sneider már nagyon fiatalon rajongott a nácikért.

(A Jobbik elnök máig kitart nézetei mellett. Újdonsült, nem az első felesége még 2 éve is Hitlert éltetve „bolondozott” a saját esküvőjükön. Heil Hitlerrel köszöntgette a násznépet.)

Sneider nevéből kiindulva SS-nek nevezték magukat

Az irányítása alatt működő bőrfejű banda tagjai a nemzetiszocialisták iránti tiszteletből választottak maguknak olyan beceneveket, mint: Mengele, kis Hitler, Fritz, Führer. Õt magát egyszerűen csak Roy-nak, azaz Királynak kellett szólítani. (Még 2 évvel ezelőtti esküvőjén is is így kellett nevezni, külön névjegykártyát is készítettek „ROY”-nak.)

A %RIPOST% által megszerzett korabeli jegyzőkönyvek rögzítik, hogy 1990. szeptember 14-én az egri Dobó téren, a szüreti mulatság forgatagában gyülekezett a Sneider-rohamosztag.

Sneider nevéből kiindulva ők is SS-nek nevezték magukat. Sneider- Schutzstaffel – Sneider-Védőosztag hangzott a csatakiáltás.

Noha a rendőrök előzetesen megpróbálták elvenni tőlük az ütő- és szúrószerszámokat, mégis felfegyverkezve indult el Sneider Tamás vezetésével a kétszáz(!) fős banda, katonai alakzatban a csebokszári lakótelep felé.

A náci jelszavakat skandáló kórust maga Sneider Tamás vezényelte. Fényképek és videófelvételek sora készült arról, amint felfegyverkezve randalíroztak a csebokszári lakótelepen.

A következő év tavaszán Sneider egyik alvezére Cs. Péter egy majálison úgy fejbe rúgott egy pecsenyesütőt, hogy az maradandó károsodást szenvedett, és később agydaganatot diagnosztizáltak nála.

Botokkal kábeldarabokkal törték szét az áldozat arcát

Ugyancsak Sneider vezetésével alakult meg 1991 szeptemberében a szintén náci tanokat hirdető September Skins nevű szervezet, amelyben az újnáci rohamosztagok felépítését és működését szintén a Jobbik későbbi elnöke irányította.

25-30 fős csoportokban, botokkal, kábeldarabokkal és baseballütővel indultak esténként portyázni. A jegyzőkönyvek szerint 11 erőszakos cselekményt követtek el.

Ehhez az időszakhoz kötődik Sneider súlyos büntetőügye is. 1991. október 14-én a mozgássérült F. Béla a moziból kifelé jövet akadt össze a Sneider által vezetett húszfős újnáci rohamosztaggal.

Miután belekötöttek, a mozgássérült férfi próbált volna elmenekülni, de a sérült lába miatt erre képtelen volt. Sneider és nyolc társa náci jelszavakat üvöltözve a földre küldte, majd botokkal és kábeldarabokkal hosszú időn át ütötte és rúgta. Tudatosan az arcát akarták szétverni.  

Szó szerinti idézet a vádiratból:

„Az üldözés során F. Bélát a Sneider Tamás (I. rendű vádlott) vezette csoport utolérte, majd F. Bélát Sneider Tamás leütötte. Amikor a sértett földre került, az I. rendű vádlott és a társaságában levő személyek F. Bélát kézzel, botokkal és kábeldarabokkal ütlegelni kezdték, majd a földön fekvő sértettet összerugdosták.” Közben Sneider és társai ezt kiabálták:

„büdös cigányok, rohadjatok a kurva anyátokba, büdös tőletek a levegő, mocskos cigányok dögszagúak vagytok.”

A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, arcát szétverték, az orrcsontját is eltörték. A vádiratban és az ítéletben az áll, hogy Sneider Tamás és társai ezen az eseten túl is sorozatosan olyan köznyugalmat megzavaró bűncselekményeket követtek el, amelyek országos közfelháborodást váltottak ki.

Mivel Sneider végül beismerte vezető szerepét és a cigányverést, mindössze 8 hónap(!) börtönt kapott 3 évre felfüggesztve.

A túlságosan enyhének tartott ítélet nagy felháborodást keltett a kilencvenes évek elején, még maga az Élet és Irodalom is dühös cikket közölt az ügyben.

Háborogtak azok a ma már rövid emlékezetű baloldali politikai körök, élükön Heller Ágnessel, amelyek mostanában már a barbár bűncselekményt elkövető Sneider és az általa vezetett Jobbik politikai barátságát keresik.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes nyilatkozatot tett a Suhajda Szilárdot kutató serpa

origo.hu

Erre készül együtt Radics Gigi és Oláh Ibolya

life.hu

65 éves lett Annette Bening, aki megszelídítette Hollywood leghírhedtebb nőcsábászát

magyarnemzet.hu

Suhajda Szilárd felszerelését megtalálták, a holttestét nem – megszólalt a serpa

ripost.hu

Lebuktatták a rajongók Nótár Mary-éket

magyarnemzet.hu

Oliver Kahn megalázása – ezt érdemelte a Bayern München legendája? + videó

origo.hu

Megdöbbentő, miket akart egy férfi becsempészni Amerikába

mindmegette.hu

Undorító dolog mászott elő a Nutellából: sokkot kapott a bécsi édesanya

ripost.hu

Szörnyű fájdalmak gyötrik, 14 évesen már járni sem tud az élsportoló Bogi

ripost.hu

Kinyitott a Balaton, kezdődik a szezon: ne lepődj meg, ha ilyen árakat látsz - videó

ripost.hu

Heti horoszkóp: a Nyilas és a Szűz kemény leckét kap, a Bak mindent boríthat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

BOZÓT

Nagy a baj, tűz van Debrecenben

BOZÓT

Holttest a Kis-Dunában, borzalmas gyilkosság történt

BOZÓT

Öngyilkosságba menekült a szegedi fiatal, megmentették az életét

BOZÓT

Ezt nem akartuk látni, ez teszi tönkre a tavaszi napsütést

BOZÓT

Durva baleset Zuglóban, a felborult egy autó

BOZÓT

Kiadták a riasztást, durva, amit a nyakunkba kapunk szombat este

POLITIK

Mécses szorult egy süni fejére a csömöri temetőben - fotó

POLITIK

Amerika elkerülheti a pénzügyi csődöt