BIZARR

Leharcolt a szilveszter? Így tudsz leggyorsabban kijózanodni

A legtöbb embert brutálisan megviseli az óévet búcsúztató mulatság. De nem muszáj szenvedni! Rengeteg hatásos módszer létezik szerte a világon - egyik bizarrabb, mint a másik!
  • Szerző: Ripost

A magyar másnaposság elleni receptet mindenki ismeri: a húsleves remekül nyugtatja a háborgó gyomrot, de lehet még próbálkozni kefirrel vagy savanyú uborkával is. Nem minden országban megy azonban ilyen finom és kellemes módon a másnaposság kezelése: van, ahol igen drasztikus eszközökhöz folyamodnak…

1. Szárított marhapénisz

Szicíliában reggelire tálalják, és a helyiek szerint igencsak hatásos, hagyományos gyógyír másnaposság ellen. Visszatér tőle az áldozat férfias ereje, és általa képes legyűrni az émelygést és hányingert.

 

2. Hangyatea

Az ausztrálok teáznak, de tesznek hozzá némi hangyát is, biztos, ami biztos. A bizarr italt már az őslakosok is használták a fejfájás kezelésére, csak éppen egy baj van vele: nehéz összeszedni a teához való hangyamennyiséget, mert a helyi rovarok agresszívak, és igen fájdalmas sebeket tudnak ejteni.

Tigristej

Valójában nem egy italról, hanem egy ételről van szó: a reggelire felszolgált tigristej igencsak pikáns: citromlé, koriander, fokhagyma, hagyma, csili, só, bors és a tenger gyümölcsei adják az összetevőket. És hogy miért tigristej a neve? Mert nem csupán a másnaposságból gyógyítja ki a férfit, de olyan erős afrodiziákum is, hogy a Viagra kispályás mellette.

Birkaszem

A mongolok a pácolt birkaszemre esküsznek, amit paradicsomlében szolgálnak fel. Még senkinek nem sikerült kiderítenie, vajon a kérődző jószág szemgolyója hogyan gyógyítja a másnaposságot – az viszont tény, hogy a paradicsomlé segít a szervezetnek gyorsan megszabadulni a mérgektől.

Fekete gombostű

A haiti voodoomesterek tizenhárom fekete fejű tűt szúrtak az ital parafadugójába, amiből előző este ittak. Kérdés, vajon bosszút akartak-e állni az italon, amiért így elbánt velük? Az mindenesetre biztos, hogy ma érdekes látványt nyújtana a borostás, nyúzott férfi, ahogy a panel konyhában szurkálja a dugót gombostűkkel…

És ezeket olvastad már?