BIZARR

Hamarosan itt a tücsökliszt! Megkóstolnád?

Csokis muffin, palacsinta, kenyér, pizza vagy egy edzés előtti müzli szelet. Mindezt tücsöklisztből. Hogy miért? Mert egészséges. És nem csak lisztként, főételnek is kiválóan alkalmas mezei barátunk.

Ez nem egy újabb túlélő show, ahol az európai ember számára mindenféle gyomorforgató dolgot kell elfogyasztani, hanem egy olyan új irány az élelmiszeriparban, amely forradalmasíthatja a táplálkozást. Az nem titok, hogy az ázsiai országokban a mindennapi étrend fontos alappillérét adják a különböző ízeltlábúak, akár a skorpió is.

A tücskök hasznosságát Amerika is felismerte, így új őrület indult a tengerentúlon.

Patrick Crowley, környezettudós forradalmasította a müzli szeletek világát. Chapul Bar néven piacra dobott olyan energiaszeleteket, melynek alapösszetevője a tücsökliszt. Kevesen tudják, de az állat sokkal jobb fehérjeforrás, mint a marha vagy sertéshús. Rengeteg vitamin van benne, sokkal könnyebb szaporítani és tartani, mint az általunk fogyasztott haszonállatokat. Egyes szakemberek szerint a tücsök megoldás lehet az globális méretű éhezés problémájára is.

Nálunk még nem lehet kapni a csodaszert és az abból készült termékeket. Az USA-ban azonban három cég is kínálja a hangya lusta barátjából készült finomságokat. Ezek közül az egyik a Bitty. Íme, a kínálat (angol):

A kérdés már csak annyi, hogy mikor nyílik meg az első rovarétterem Magyarországon. Ahol egy finom tücsök saláta mellett, elbeszélgethetünk az élet nagy dolgairól.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?