3 éve

Sokkot kapott az orvos, amikor meglátta, hol nőtt ki a páciens foga

Nagyon ritka rendellenességben szenvedett a férfi. A sokat tapasztalt orvos sem látott még ilyen esetet.

Szerző Gaál József

Egy neve elhallgatását kérő dán férfit egy elképesztően ritka betegséggel diagnosztizálták egy koppenhágai kórházban. Az 52 éves beteg azt követően fordult szakemberhez, hogy a bal orrlyukából gennyes váladék kezdett el szivárogni és elképesztő fájdalmat érzett az orrnyerge bal oldalán, valamint a szaglását is fokozatosan kezdte elveszteni.

Mint kiderült, a furcsa tünetegyüttest nem egy klasszikus vírus vagy baktérium okozta, hanem egy furcsa csontkinövés. Gyors endoszkópos vizsgálat után a fül-orr-gégész megállapította, hogy a skandináv úriember bal orrlyukának falából egy fog nőtt ki -számolt be az esetről egy tudományos szakportál.

A vizsgálatok során kiderült, hogy  fog körül egy cisztás daganat is kialakult, ezért a szakemberek azonnali műtétet irányoztak elő a férfinak. A beavatkozást végül komplikációktól mentesen lezavarták és eltávolították a fogat a pasas orrából.

A műtétet vezető főorvos elmondta, hogy a orvosi  feljegyzések alapján, csak 23 ilyen esetet regisztrált a tudományos világ 1953 óta.

Szerző Gaál József

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!