4 éve

Döbbenetes módon találták meg a 30 éve eltűnt szerelmesek gyilkosát

Brutális gyilkosság áldozata lett a két fiatal, akik titokzatos módon tûntek el az erdõben. Sokkolta az embereket, mit tett velük a gyilkos - akit ráadásul egészen idáig meg se találtak. Most azonban egy különleges eljárásnak köszönhetõen rács mögé került...

Horrorisztikus gyilkosság áldozata lett egy fiatal pár harminc évvel ezelőtt Kanadában: a 18 éves Tanya Van Cuylenborg és a húsz éves Jay Cook brutálisan megkínzott holttestét 1987-ben találták meg Washington állam határától nem messze. A fiatal pár autós kiruccanásra indult - ahonnan soha nem érkeztek haza.

A gyilkos meztelenre vetkőztette a lányt, két kezét összekötözte kábelkötözővel, majd megerőszakolta és fejbe lőtte. A fiút brutálisan összeverte, majd megfojtotta. Nemcsak a családot, de a szélesebb közvéleményt is megrázta a kegyetlen gyilkosság – főleg, hogy az elkövetőt nem találták meg.  Most azonban egy nem mindennapi eljárásnak köszönhetően kattant a bilincs a kezén: és mindez egy volt színésznő közreműködésének köszönhető, aki mellékállásban leszármazáskutatóként dolgozik. Alapesetben árvaként felnőtt magánembereknek segít megtalálni igazi szüleiket, így ez volt az első eset, hogy gyilkossági ügyben segített a rendőrségnek. Ahogy nyilatkozott, péntek este kapta meg a rendőrségtől az ügyet, és az eljárásnak köszönhetően hétfő reggelre meg is volt a tettes neve: William Earl Talbott.

A brutális gyilkosság helyszínén ugyanis a rendőrség talált egy kék takarót, ami nem a meggyilkolt páré volt, így tudtak DNS mintát begyűjteni. Azonban hiába vizsgáltak meg háromszáz lehetséges gyanúsítottat, nem egyezett a minta egyikük DSN-ével sem. A leszármazáskutató, CeCe Moore a DNS-mintát betöltötte a világ legnagyobb génadatbázisába, ahol több millió ember genetikai adatai találhatók. Így eljutott a gyilkos szüleihez – onnan már csak egy lépés volt megtalálni Talbottot.

A rendőrök ezután követték a férfit, és amikor eldobott az utcán egy papírpoharat, DNS mintát vettek róla. Mivel egyezett a gyilkosság helyszínén található mintával, a férfit letartóztatták. Az 55 éves, kamionsofőrként dolgozó férfi mindent tagadott, így rengeteg kérdés még megválaszolatlan. Ugyanis a gyilkosság helyszínén gumikesztyűket, kábelkötegelőket találtak, és a gyilkos a fiatalok kocsiját is használta. A nyomozók szerint a pár egy kompon ismerte meg az elkövetőt, akit magukkal vittek egy darabon – de felmerül a kérdés, hogy akkor miért voltak nála ezek az eszközök? Elképzelhetőnek tartják a nyomozók, hogy a férfi sorozatgyilkos, és több rejtélyes halál is száradhat a lelkén…

Az áldozatokról és a gyanúsítottról készült fényképekért kattints ide.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!