A NAP KÉPE

Szerző SK

Létrehozva: 2024.06.21.

Így ezer százalék, hogy Mbappé nem térhet vissza az Eb-re - Fotó

Valami nagyon nem stimmel a francia labdarúgóval, akinek z osztrákok elleni meccsen törött el az orra. Most egyedi maszkot kapott, de valami nagyon stimmel a szerkezettel.

A pénteki nap rangadóján Franciaország és Hollandia játszik egymással a labdarúgó-Európa-bajnokságon. A meccs egyik főszereplője Kylian Mbappé lehet, már amennyiben pályára lép. A gallok világbajnok csatárának az osztrákok elleni összecsapáson tört el az orra, s azóta meg is műtötték.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group D Austria v France
A szerencsétlen ütközés az osztrákok ellen Fotó: AFP

Mbappé azóta speciális maszkban újra edz, de az arcvédő - bármennyire is kreatív, van egy kis baj. A szerkezet francia nemzeti trikolorban pompázik, rajta van a KM monogramm, a sportszergyártó emblémája is, s a hírek szerint a Real Madrid új igazolása tökéletes állapotban érzi magát. Ebben a maszkban azonban biztosan nem léphet pályára a meccseken.

Euro 2024: Netherlands - France
A kreatív maszk csak edzéseken lesz bevethető Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, hogy az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) ugyanis erre vonatkozóan szabályai vannak: a védőfelszereléseknek egyszínűeknek kell lenniük, s nem lehet rajtuk a csapat vagy  a gyártó azonosítója. Ez igaz a könyök- és combvédőkre, valamint a maszkokra is.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek