Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.04.24.

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

A hatóságok a TikTokot a radikalizálás „gyorsítójának” tekintik, az alkalmazással terrorszervezetek is álcázzák magukat.

A közösségi média egyre veszélyesebb eszközzé válik az iszlamista prédikátorok új generációja számára.  A hatóságok az „iszlamizmus tiktotizálásától”  tartanak - írja a Bild. Az iszlamista csoportok a közel-keleti háborút a fiatalok radikalizálására használják fel, különösen az interneten. Kalifátus létrehozását követelik. 

A mecsetek mellett már az internet és közösségi média lehetőségeit is kihasználják iszlamista szervezetek ideológiájuk terjesztésére - Fotó: TikTok

A közösségi hálózatok iszlamisták általi használata nem új jelenség. A TikTok-alkalmazás azonban „függőséget okoz” az algoritmus által vezérelt, folyamatosan új videóajánlatokok keresztül. A hatóság ezt a radikalizálódás egyfajta „gyorsítójának” tekinti. Példaként az Alkotmányvédelmi Hivatal az iszlamisták által a berlini Brandenburgi kapu előtt tartott imakampányt emeli ki.  A Hamász terrorszervezet október 7-i Izrael elleni támadása után a tiltás ellen megtartott találkozókról készült felvételeket kifejezetten a közösségi médiában terjedtek.

A gázai konfliktust az iszlamisták a mozgósítás eszközeként használják - Fotó: Jose Luis Magana /  MTI

A Bild szerint Ibrahim El Azzazi, Abul Baraa és más prédikátorok demonstratívan támaszkodnak „befolyásolókkal, rapperekkel vagy arab klánvezetőkkel” való közelségükre. Bár tartalmuk a kívülállók számára „első pillantásra ártalmatlannak” tűnik, a hatóságok szerint „elősegíti a fiatalok elidegenedését a többségi társadalomtól és a demokratikus állam értékeitől”. Baraa például már régóta „az iszlám kérdések tekintélyévé” fejlődött TikTok-videóival, amelyeket más platformokon is terjesztenek, például az Instagramon és a YouTube-on. Ő maga egy braunschweigi mecsetben tevékenykedik, de vendégprédikátorként is megjelenik országszerte. A hatóságok állásfoglalása szerint prédikációiban „antiszemita sztereotípiák” is szerepeltek.

A „Muslim Interactive” kezdeményezés a rasszizmus ellen fellépő szervezetnek hirdeti magát, de a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal szerint egyike azoknak az iszlamista csoportoknak, amelyek a társadalmi feszültségek növelésére törekszenek. Céljuk egy olyan kalifátus létrehozása, amely a világ lehető legnagyobb részét átfogja, és amelyet a saría, az isteni törvény irányít.

-
Figyelmeztetést adott ki a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal - Fotó: AFP / afp

A ZDF idézi a brandenburgi Alkotmányvédelmi Hivatal  jelentését , ami arra hívja fel a figyelmet, hogy különösen a szalafista befolyásolók használják a TikTok rohamosan növekvő látogatottságát. A szélsőségesek milliós közönséget értek el, és  úgy indítják be a radikalizálódási folyamatokat, hogy az rejtve marad a családi és az iskolai környezet elől. A jelentés kitér arra, hogy az újra fellángolt gázai konfliktus "hatalmas dinamikát" indított el világszerte,  és az iszlamisták az antiszemita sztereotípiákat a mozgósítás központi eszközeként használták fel, hogy hidakat építsenek a nem szélsőséges közegek felé.

Eren Güvercin iszlámszakértő arra is felhívta fel a figyelmet, hogy az eltérő ideológia alapon álló szervezetek átlépik a korábban köztük levő választóvonalakat, és együttműködnek céljaik elérése érdekében. A szalafisták, a Hizb ut-Tahrir hívei és a török ​​jobboldali szélsőségesek szövetséget kötnek a közös ellenséggel szemben. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagyon beteg a Dancing with the Stars táncosa

mindmegette.hu

Fontos: Betétdíjas palackokra váltottak ezek az üdítőgyártó cégek!

borsonline.hu

„A szemembe hazudott!” – kipakolt Majkáról a Sztárban Sztár leszek! felfedezettje

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Megérkezett a „szakértő”!

ripost.hu

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

mandiner.hu

Debrecenben tüntet anyák napján Magyar Péter – övcsatos plakátokkal várják a helyiek

origo.hu

Majka kínos magyarázkodásba kezdett újabb botránya miatt

travelo.hu

Letette a gépet a pilóta a londoni repülőtéren, ami aztán irányíthatatlanná vált

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér