POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.27.
Módosítva: 2024.04.27.

CPAC- Hungary: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása

Minden eddiginél sikeresebb volt a CPAC Hungary.

Minden eddiginél sikeresebb CPAC Hungaryt zárt az Alapjogokért Központ. A harmadik konzervatív dzsemborin létrejött a békepárti, antiglobalista erők koalíciója, így a választásoknak már erőit egyesítve veselkedik neki a nemzetközi jobboldal Európától Amerikáig.

 

                                                                             Lezárult a 2024-es CPAC Hungary konferencia. Forrás: Facebook/Alapjogokért Központ

 

Az idei CPAC Hungaryn minden korábbit felülmúló, több mint háromezer résztvevő jelent meg. A rendezvényen közel ötszáz külföldi vendég vett részt hat kontinensről, amelyen összesen nyolcvan felszólaló osztotta meg gondolatait, köztük két hivatalban lévő miniszterelnök, Orbán Viktor és Irakli Kobakhidze, valamint három egykori kormányfő, Tony Abbott, Mateusz Morawiecki és Janez Jansa, hét miniszter (öt magyar és két izraeli), tíz politikai pártelnök, köztük Santiago Abascal, Geert Wilders, valamint Tom van Grieken, három amerikai kongresszusi képviselő (Andy Harris, Paul Gosar, Keith Self), továbbá hét lengyel magas rangú politikai vezető.

A videóüzenetekben sem volt hiány: Donald Trump, az Egyesült Államok 45. elnöke, Vivek Ramaswamy, a Republikánus Párt elnökjelöltje és André Ventura, a portugál Chega! párt alapítója is biztatta a magyar hallgatóságot, hogy tartson ki küzdelmei mellett.

A valódi médiát, a real news media hálózatát 13 ország 36 sajtóterméke, 140 sajtómunkatárssal képviselte. Mindemellett ötven kiállító partner, köztük amerikai és közép-európai, bolgár, cseh, szlovák, olasz, lengyel think-tankek és agytrösztök – tudatta az Alapjogokért Központ lapunknak eljuttatott közleményében.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint a CPAC Hungary óriási sikere a teljes magyar jobboldal érdeme, mert ezzel is bizonyítja Magyarország, hogy nem csupán egyik résztvevője, hanem a motorja a békepárti, antiglobalista erők összefogásának.

 

 

Szánthó a konferencia két napját úgy összegezte, hogy a bolsevikokból bolse-woke-ok lettek. „Innen üzenjük a frusztrált globális baloldali sajtónak: a woke-show hamarosan véget ér” – nyilatkozta az Alapjogokért Központ főigazgatója. „Nekünk saját magunknak, az Istenünknek, a családunknak, a hazánknak kell megfelelnünk, nem a liberálisoknak. Ezt a hibát nem szabad elkövetni, a CPAC Hungary példa arra, hogy ne játsszunk a progresszív globalisták játékszabályai szerint” – tette hozzá.

Videón üzent Donald Trump a budapesti konzervatív konferencia, a CPAC résztvevőinek. A republikánus elnökjelölt azt mondta: elnökként büszkén dolgozott együtt Orbán Viktor miniszterelnökkel. Gulyás Gergely miniszter úgy fogalmazott: Európában ma veszélyben van a szabadság, a kormányoldal pedig bízik abban, hogy konzervatív fordulat jön Európában és az Egyesült Államokban. Szijjártó Péter pedig konzervatív, patrióta szigetnek nevezte Magyarországot.

„Nagy megtiszteltetés, hogy Magyarországon szólhatok sok hazafihoz, akik büszkén vívják a harcukat a nyugati civilizáció megmentéséért” – köszöntötte videóüzenetben Donald Trump a CPAC Hungary résztvevőit. Az Egyesült Államok korábbi elnöke, aki idén is ringbe száll, Orbán Viktor miniszterelnököt is méltatta.

Donald Trump volt amerikai elnök, republikánus elnökjelölt videóüzenete a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napján a Millenárison 2024. április 26-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Elnökként büszkén dolgoztam együtt Orbán Viktor miniszterelnökkel – aki nem mellesleg egy nagyszerű ember – a két nemzet értékeinek és érdekeinek előmozdításán.

Leszámoltunk az illegális bevándorlással és megvédtük a határainkat, munkahelyeket teremtettünk, megvédtük a hagyományainkat és zsidó-keresztény értékeinket”

– hangsúlyozta Donald Trump.

Gulyás Gergely a konferencián arról beszélt, reméli, hogy Európában és Amerikában is konzervatív fordulat jön idén. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: joggal mondható, hogy Európa túlélésének garanciája ma Közép-Európa.

„Tizennégy év alatt nagyon sok választást tudtunk megnyerni. Újra és újra ki tudtuk érdemelni a polgárok bizalmát, és joggal remélhetjük, hogy az előttünk álló választásokon, az önkormányzati választásokon és az európai parlamenti választásokon is ismét bizonyítani tudjuk, hogy a magyar választópolgárok nagy többsége a normalitás, a józan ész és a konzervatív kormány és kormánypártok mögött áll” – mondta Gulyás Gergely.

Holland konzervatív pártvezetőt fogadott a miniszterelnök

Európa külső határainak megvédésére nagy hangsúlyt helyez majd Magyarország, amikor a következő félévben ellátja az uniós soros elnökségi feladatait. Elsősorban erről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Geert Wilders, a holland képviselőház tagja, a Szabadságpárt elnöke a Karmelita kolostorban.

Egyetértettek abban, hogy az Európai Unió külső határainak megvédésével lehet a leghatékonyabban visszaszorítani az illegális migrációt.

Geert Wilders, a novemberi hollandiai választások győztese az egyik előadója volt a budapesti CPAC Hungary-nek.

Geert Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napján a Millenárison 2024. április 26-án. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

„Az Európai Unió az összeomlás szélén álló ókori Római Birodalomra hasonlít”

– erről már Mateusz Morawiecki, Lengyelország korábbi miniszterelnöke beszélt.

Ha Orbán Viktor nem lép nagyon bátran és határozottan 2015-ben, 2016-ban, és 2017-ben, akkor az illegális migráció okozta káosz közepén lennénk, pontosan azért, mert akkoriban mindössze három miniszterelnök volt, Orbán Viktor, Andrej Babis cseh kormányfő és jómagam, aki elutasítottuk az illegális migrációs őrültséget, az illegális migránsok szétosztását Európa szerte” – emelte ki Morawiecki.

A lengyelek és a magyarok kiállnak a jobboldali értékek mellett

Régi harcostársának nevezte Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt Orbán Viktor kormányfő, amikor fogadta a Karmelita kolostorban.

Orbán Viktor felidézte: a magyarok és a lengyelek együtt küzdöttek Brüsszelben a szuverenitásért, a migráció megállításáért, a családok és a gyermekek védelméért. A megbeszélésen arról is szó esett, hogy a lengyelek és magyarok a jövőben is kiállnak amellett, ami számukra fontos, és amit a baloldal el akar törölni, és ellenállnak annak, amit ránk akarnak erőltetni.

A nemrég elfogadott uniós migrációs paktumról azt mondta:

jelenleg a balliberálisok második próbálkozásának közepén vagyunk, aminek az a célja, hogy Európa békéjét és stabilitását megbontsák.

Szigetnek nevezte Magyarországot Szijjártó Péter, amikor azt mondta: a liberálisok nem tudják megemészteni, hogy itt 2010 óta minden parlamenti választáson kétharmados konzervatív győzelem született.

2010-óta mindig nyerünk, ezzel párhuzamosan minden vonatkozó Európai szabály ellenére a minket megillető eurómilliárdokat nem adják oda. Ezzel együtt a magyar gazdaság a magyar emberek munkájának köszönhetően folyamatosan rekordokat dönt” – fogalmazott a külügyminiszter.

Szijjártó Péter külgazdasági-és külügyminiszter beszédet mond a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napján a Millenárison, 2024. április 26-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Politikai üldöztetéséről beszélt a korábbi brazil elnök fia a CPAC-en. Eduardo Bolsonaro szerint

a baloldali brazil vezetés állami eszközökkel próbálja ellehetetleníteni őket Brazíliában.

A legfelsőbb bíróság elnöke azt mondta, hogy abba kell hagynunk a külföldi tevékenységünket, ezek alapján könnyen elképzelhető, hogy el fogják venni az útlevelemet, ahogy azt az édesapámmal tették. A cenzúra világszerte terjed, de az most egészen új színt, hogy a legfelsőbb bíróság is részt vesz ebben” – fogalmazott Eduardo Bolsonaro.

A bátorság a győzelem előfeltétele; Orbán Viktor nagyon bátor vezető, aki büszkén kiáll az országáért, védi a magyarokat az illegális bevándorlással szemben, és erre a politikára nagy szükség van – mondta a holland Szabadságpárt elnöke a CPAC Hungary konferencián pénteken Budapesten.

Geert Wilders felidézte, hogy tavaly novemberben a Szabadságpárt duplájára növelte parlamenti helyei számát és a legnagyobb párttá vált Hollandiában. A Szabadságpárt sikerének kulcsa, hogy volt bátorsága nemet mondani a nyitott határok politikára és a woke-ra – közölte a pártelnök.

Hozzátette, ha a konzervatívok azt kiáltják az illegális migráció „őrületére”, hogy megállj, akkor a tisztességes állampolgárok csatlakozni fognak, mert biztonságos jövőt akarnak a gyermekeiknek.

Ezért folytatni kell a missziót, az igazság harcosainak kell lenni, és az igazság végül győzedelmeskedni fog. „Együttesen megvan az erőnk”; a konzervatívok Európa felemelkedéséért harcolnak, és egyre több választást fognak nyerni – fogalmazott a politikus.

Geert Wilders hangsúlyozta,

„óriásokkal állunk szemben, de a mi oldalunkon hősök vannak, a szabadság mártírjai”.

Emlékeztetett Ronald Reagen amerikai elnökre, akinek neve összeforrt a CPAC-kel, és azt mondta, az azóta eltelt ötven év alatt sok minden változott, volt, ami jobbá vált, de most egy új, komoly fenyegetéssel állunk szemben, ezért nagyobb szükség van a CPAC-re mint valaha.

A Szabadságpárt elnöke kifejtette: az egyik alapvető fenyegetés a woke mozgalom, amelynek lényege, hogy nincsenek objektív értékek, minden relatív, szubjektív; „ez a baloldali elit üzenete”. A baloldal megannyi országot eladott, korlátozták az emberek szabadságát, összezúzták a gazdaságukat, és megnyitották a határokat a tömeges migráció előtt – sorolta a politikus.

Mint folytatta, a külső fenyegetés demográfiai jellegű. Afrika népessége négyszeresére fog nőni a század végére, és onnan az emberek egyharmada Európába készül – figyelmeztetett Geert Wilders. Hozzáfűzte, az illegális bevándorlók nem hoznak semmi jót a társadalomnak, csak terhet helyeznek a jóléti államokra.

Óriási menekültválság van, sok európai nemzet küzd az illegális bevándorlókkal, és a dzsihád zászlaját lengetik Nyugat-Európai fővárosokban; az arab lakosság 67 százaléka legitimnek gondolta az Izrael elleni terrortámadást – mondta a pártelnök.

Kitért arra is, hogy 2004-ben halállistára helyezték őt az iszlamista fanatikusok, vérdíjat tűztek ki a fejére, miután „kritizálni merészelte” az iszlámot. Azonban ez nem tántorította el, „a szólásszabadságunk szent és soha nem fogunk kompromisszumot kötni az igazsággal kapcsolatban”.

Geert Wilders kiemelte,

Budapesten nincsenek illegális migránsok, nincsenek no-go zónák.

Merkelék, amikor megnyitották a határokat, veszélybe sodorták az európai keresztény civilizációt. A konzervatívok azonban nem süllyedtek bele ebbe a „politikai mocsárba”, hanem az emberek mellé álltak, és ezért támogatják őket a szavazók, akinek már elege van abból, hogy lábbal tiporják az értékeiket – fejtette ki a Szabadságpárt elnöke.

 

origo.hu

Megvan a demencia elleni csodafegyver; kiderült, mit kell enni a betegség elkerüléséhez

origo.hu

Zelenszkij üzent Magyarországnak

borsonline.hu

„Szavai a valódi énjét tükrözik, nem azt, amit a kamera előtt mutat” – tovább dagad Majka és a TV2-felfedezett balhéja

magyarnemzet.hu

Itt a világháború, EU-ország katonái mennek Ukrajnába

ripost.hu

Égben írt szerelem? Három csillagjegy szívét dobbantja meg az univerzum!

vg.hu

A Molnak sikerülhetett, amire még a világ legnagyobb olajcégei sem voltak képesek

origo.hu

Durván kiosztották a TV2 sztárját, hatalmas csalódást okozott

mindmegette.hu

Megállíthatatlanul terjed a magyarok körében, egyre többen isszák ezt reggelire

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

hirtv.hu

KOMMENT! Új közéleti talkshow Mészáros Nórival hétfőtől csütörtökig 17.50, HírTV! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Hazánk Kína negyedik legfontosabb befektetési területe

POLITIK

Palesztinpárti tüntetők az európai egyetemeken is

POLITIK

Amerika felfüggesztett egy Izraelnek szánt fegyverszállítást

POLITIK

2020-ban és 2023-ban is Kínából érkezett a legtöbb beruházás Magyarországra