Létrehozva: 2022.04.19.

Deutsch Tamás 13+1 pontja

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-frakcióvezetője 13+1 pontban foglalta össze a baloldal választási kudarcát a Facebookon közzétett bejegyzésében kedden.

Szerző Ripost

A politikus az alábbi módon összegezte a történteket:

1. Az eredményjelző soha nem hazudik: azért szenvedett történelmi vereséget a baloldal, mert a Fideszre rengetegen, rájuk viszont nagyon kevesen szavaztak. A hatalom a népé.

2. A Fidesznek több mint 2/3-a lett, a baloldalnak 30%-a sincs.

3. A baloldali összefogás pártjai a saját előválasztásukat sem tudták megnyerni.

4. A baloldalon katasztrofális szereplésük után sokat beszélnek, de semmit nem mondanak, és semmiért sem felelősek. Utólag viszont már mindannyian előre látták a vereséget. A baloldal ott folytatja, ahol az április 3-i vereségük ellenére sem hagyták abba.

5. A baloldalnak évtizedek óta még a baloldalról is torz képe van.

6. A “haladó éttermiség” (copyright by Megadja) tokkal-vonóval hátra megy, nem előre. Súlyosan.

7. Akiket nem értesz és nem is akarsz megérteni, akikkel ráadásul tiszteletlen vagy, lenézed és sértegeted őket, azok szavazataira hiába számítasz. Április 3-a ”a gombák” (copyright by Márki-Zay) csendes forradalma volt.

8. A baloldal az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése óta az összes országgyűlési, önkormányzati, európai parlamenti választást és valamennyi országos népszavazást is elvesztette. Ez nem hét, ez már legkevesebb 16 szűk esztendő.

9. A globalista áfium ellen bizony van orvosság: a minket összekötő nemzeti szálak megerősítése, a nemzeti építkezés (copyright by Szájer). Ez a siker receptje.

10. A gyűlölet nem pálya.

11. A nagy Gyurcsány mára Mini Feri lett.

12. A Jobbik csupán karlendítő erő.

13. Az anya nő, az apa férfi, a baloldal pedig még ebben a kérdésben is telefonos segítséget kér Brüsszeltől.

+ 1. Márki-Zay Péter egy feketeöves politikai lúzer. Totális bukása semmit nem tesz meg nem történté. Hogy miért ő lett a kapitányuk? Mert a baloldal mostani állapotában pont őt érdemli: zsák a foltját. Előre megmondtuk.

Magyarországon a kereszténydemokrata, konzervatív, polgári és hazafias politika győzött, történelmi többséget szerzett az országgyűlésben. Ezt követően a brüsszeli bürokraták Magyarországra rontanak, egy újabb eljárás megindítást jelentik be: a kiéheztetési eljárást. „A demokrácia alapvető szabályait viszont Brüsszelnek is el kell fogadnia és nem a most vereséget szenvedett magyar baloldal igényeit kellene teljesítenie, nem a Magyarországgal szembeni politikai háborúskodást kéne szítania, hanem vissza kellene térnie a józan észhez és a párbeszédhez” - hangsúlyozta korábban Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője.

„Az Ukrajnában dúló háború rettenetes emberi tragédiákat okoz. Mi magyarok azt akarjuk, hogy azonnal érjen véget a vérontás, és mi, magyarok minden erőnkkel segítjük a háború elől menekülőket„- emelte ki Deutsch Tamás az Európai Tanács március végi ülésének EP vitájában. „A magyarok egy emberként mozdultak meg, hogy segítsenek, és az elmúlt hetekben már majd 600 ezer menekültet fogadtunk be és hatalmas segélyszállítmányokat juttattunk el Ukrajnába.

Ez az igazság, még ha kicsinyes politikai trollkodás részeként sokan szándékosan kihagyják Magyarországot a menekülteket befogadó országok felsorolásból” - mondta el a delegációvezető. „Mi magyarok ugyan elfogadni nem tudtuk, de lassan már megszoktuk, hogy Brüsszel politikai és ideológiai okokból évek óta szándékosan ártani akar Magyarországnak. Ez volt a baloldal politikai stratégiája, és a brüsszeli bürokraták beleálltak a baloldal pártján ebbe a kampányba. Azonban vasárnap a parlamenti választásokon a magyar polgárok döntöttek, ez a baloldali politika csúfosan megbukott. Soha nem volt még ekkora felhatalmazásunk, mint most, történelmi többséget szereztünk a választásokon. Magyarországon a kereszténydemokrata politika, a konzervatív, polgári politika és a hazafias politika győzött„ - húzta alá a képviselő.

„A magyarok nem a Brüsszelnek tetsző véleményt fogalmazták meg a választásokon és a gyermekvédelmi népszavazáson. A brüsszeli bürokraták ezért a választások után azonnal rá is rontottak Magyarországra, és tegnap újabb eljárás megindítását jelentették be. Újabb eljárás, miközben háború dúl a szomszédunkban és Európa egysége mindennél fontosabb” - hívta fel a figyelmet Deutsch. „Nos ebben a helyzetben is érdemes néven nevezni a dolgokat. A tegnap bejelentett újabb Magyarországgal szembeni eljárásnak semmi köze nincs a jogállamisághoz, amit csinálnak az nettó politikai büntetés. „Ki kell éheztetni pénzügyileg az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország” - harsogta a baloldal. És Brüsszel tegnap bejelentette, hogy megindítják ezt a régóta követelt kiéheztetési eljárást.

Mert ennek az eljárásnak a pontos neve: kiéheztetési eljárás„ - húzta alá a képviselő. „A demokrácia alapvető szabályait viszont Brüsszelnek is el kell fogadnia és nem a most vereséget szenvedett magyar baloldal igényeit kellene teljesítenie, nem a Magyarországgal szembeni politikai háborúskodást kéne szítania, hanem vissza kellene térnie a józan észhez és a párbeszédhez” - emlékeztetett a delegációvezető.

 

origo.hu

Real-csoda: őrületes dráma a BL-elődöntőben

origo.hu

Zelenszkij üzent Magyarországnak

metropol.hu

Biztonsági őrök léptek közbe Zalatnay koncertjén

mandiner.hu

Kukoricaligába igazolt a magyar labdarúgó-válogatott hőse

ripost.hu

Autósok százai buknak meg ezen a KRESZ-teszten, pedig alap lenne tudni!

hirtv.hu

Reagált a rendőrség Magyar Péterék internet blokkolásos sztorijára

origo.hu

Oroszország szövetségese is felkészült az atomháborúra

mindmegette.hu

Ezzel a magyaros menüvel várják Budapesten Hszi Csin-pinget, a kínai elnököt

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

hirtv.hu

KOMMENT! Új közéleti talkshow Mészáros Nórival hétfőtől csütörtökig 17.50, HírTV! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Palesztinpárti tüntetők az európai egyetemeken is

POLITIK

Amerika felfüggesztett egy Izraelnek szánt fegyverszállítást

POLITIK

2020-ban és 2023-ban is Kínából érkezett a legtöbb beruházás Magyarországra

POLITIK

Magyarország minden nyomásgyakorlás ellenére kimarad a háborúból