Megkéseltek egy képviselőjelöltet Németországban

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2023.10.01.

Heti TOP5: Családja sírva keresi az eltűnt ózdi villanyszerelőt, lebukott a koldusmaffia

Olvasóink ezen a héten ezeket a cikkeket kedvelték a legjobban, ezek voltak a legolvasottabbak.

Még szeptember 18-án tűnt el Ózdról egy villanyszerelő. Kovács Sándorért nagyon aggódik a családja, hiszen a férfi komoly betegségben szenved. A szívével vannak problémák és a gyógyszereit sem vitte magával.

"Azt eltűnése napján mondták, hogy látták munkásruhában a környékünkön. Lehajtott fejjel, mélyen elgondolkodva sétált az utcán"- kezdte a Ripostnak Sándor felesége, Kovácsné Fábián Noémi.

Az ózdi, 46 éves férfi egy buszsofőr ismerőse szerint az eltűnése napján vele utazott a fővárosba. "Próbáltam hívni, de nekem már nem vette fel a telefont" - mondta a feleség, akinek sejtése sincs róla, hogy hova mehetett a férje.

Noémi és Sándor 23 éve házasok, két gyerekük született a 21 éves Dominik és a 19 éves Fanni. Az egész család értetlenül áll a családfő eltűnése előtt és nagyon várják haza. 

"Az eltűnése előtt pár nappal még tervezgette a jövőt, mondta, hogy milyen szerelmes belém, és nem akarja, hogy elhagyjam" - mesélte meghatódva a feleség, aki üzent is a párjának:

 Mindent meg tudunk oldani, de ahhoz az kell, hogy gyere haza! Akármi történt megbocsátunk neked, csak gyere haza!

Lebukott a koldusmaffia

Babakocsiban ülő kisbabával és kutyával koldult korábban egy ápolt nő a téren, aki a földön, az üzletek bejáratánál ülve harmonikázott. A sétálóutcán rengeteg ember figyelmét felkeltette ez a jelenet, így tucatjával dobálták neki az aprót és a papírpénzt a kéregetős dobozba. 

Korábban babakocsival és kutyával koldult a nő Fotó: Ripost

Az asszony a kiskutyának egy műanyag itatót helyezett ki - amibe a járókelők önthettek neki vizet -, ezzel is közelebb csalva őket az aprós dobozhoz. Ezzel a módszerrel egy óra alatt több tízezer forintot tudtak összekoldulni. A bandához tartozott még egy kendős idős nő és egy kopasz férfi is, aki mindenkit elzavart, aki kérdezgetni akarta az "embereit".

A Ripost cikke óta őket ritkábban látják a járókelők, ugyanis nagy feltűnést keltettek. 

Cikkünk után a korábban említett, babakocsit toló koldusasszony eltűnt. Helyére néhány héttel később egy másik édesanya ült le, aki szintén gyermekkel koldult a Vörösmarty téren. 

Vigyáznak a koldusmaffia tagjaira

A szervezet működése a legjobban talán akkor volt látható, amikor a korábbi harmonikázó, kisbabáját ringató asszony talpa alatt forró lett a talaj. Ugyanis kollégáink jelenléte miatt egy idegen nő kivált a sétálók közül, megfogta a babakocsiját és eltolta. Ezután hirtelen egy kopasz férfi jelent meg, aki sérelmezte kollégáinknak a fényképek készítését. Miután nem tettek eleget a fényképek törlésének, idegesen elindult a babakocsis asszony után. Nyilvánvaló volt, hogy ez a férfi vigyázott a nőkre, miközben ők „dolgoztak”. 

 

Jelentős összeget kapnak a nyugdíjasok

2020-ban, 2021-ben és 2022-ben is érkezett az idősek számára nyugdíjkorrekció, és ez az idén is így lesz. Az év első 8 hónapjában átlagosan 22,0% volt az általános infláció, míg a nyugdíjas infláció ennél lényegesen magasabb, 23,3% volt. A nyugdíjtörvény rendelkezése szerint az évközi nyugdíjkorrekció mértékének meghatározásakor az első 8 havi tényadat alapján becslést kell készíteni az éves átlagos inflációra, ahol a két inflációs adat közül a magasabbikat kell figyelembe venni.

pénz
nyugdíjas
postás
Fotó: Kallus György / Világgazdaság  


A Bankmonitor várakozásai szerint a nyugdíjas infláció 12 havi átlaga akár a 18,5%-ot is elérheti, ezért akár 3,5%-os nyugdíjkorrekció is indokolt lehet.
Süle-Szigeti Bulcsú közgazdász a Világgazdaságban megjelent írásban úgy kalkulált, hogy az éves nyugdíjas infláció 18-18,5 százalék lehet 2023-ban, vagyis a nyugdíjkorrekció mértéke elérheti a 3-3,5 százalékot. Így novemberben egy összegben összesen 70-80 ezer forintra is számíthatnak a nyugdíjasok, Fontos, hogy ezek az összegek a jelenlegi, minegy 210 ezer forintos átlagnyugdíjra vetítve jönnek ki.
Több szakértői becslés is napvilágot a nyiugdíjkorrekcióval kapcsolatban. Ezek is azt valószínűsítik, hogy 2,4 és 3,6 százalékos lesz a visszamenőleges hatályú emelés. 
 Rejtélyes haláleset

Szirénázó rendőrautók jelentek meg Budapesten, a XVIII. kerületi Baross utcában. A felújítás alatt lévő lakásban ugyanis rosszul lett egy munkás.

Az erkélyen még láthatók a felújítás alatt használt eszközök Fotó: Ripost

Munkatársaink a helyszínen próbálták megtudni, pontosan mi történt. A lakás tulajdonosát nem találtuk otthon. A házban élő Klári nénit nagyon megviselték a történtek. Ő még ismerte a lakás régi lakóját, aki egy idős hölgy volt. Több mint egy évvel ezelőtt halt meg, ezután a lakást eladták. Klári néni arra panaszkodott, hogy a földszinti lakás felújítása azóta is tart, az ezzel járó kellemetlenségekkel együtt. Az, aki rosszul lett, valószínűleg az új tulajdonos ismerőse, megbízottja, mert minden nap hat óra körül megjelent a háznál és munkához látott.

Brutális, hogy mi közelít felénk

Csütörtökön és pénteken még a nyarat idéző, 27 fokos melegre számíthatunk, legalábbis ilyen prognózisról ír a koponyeg.hu portálja. Szombaton is marad a hasonló hőmérsékletű meleg, ám már záporok és zivatarok tarkíthatják a napot. 

Fotó: Pixabay

Vasárnap már változó felhőzet mellett 23 fokos csúcshőmérséklet várható, a jövő héten pedig elkezdődik a drasztikus változás. 

A hét első felében ebből még csak annyit veszünk majd észre, hogy picivel enyhül a meleg, már csak 24-25 fokra számíthatunk. Ám október 5-től nemcsak csapadékossá válik az időjárás, hanem egy nagy lehűlés is megkezdődik. Jövő hétvégére már csupán 19 fokos maximumokban bízhatunk, míg hajnalban csupán 8 fok várható.

Az AccuWeather októberi előrejelzése szerint egyébként 20-ig marad ez a nagyjából 20 fokos idő, ezután csökken fokozatosan 15 fokra, majd a hónap vége felé már inkább 10 fokra.

 

origo.hu

Vérfagyasztó dologra készülhetnek az oroszok: kiszivárogtak a felvételek

ripost.hu

Magasra tettük a lécet: ha ezt a kvízt meg tudod oldani hibátlanul, magasabb az IQ-d, mint 140

borsonline.hu

Sosem ér véget a gyászunk: újabb színész halálhíre érkezett

vg.hu

Korea forrong, felsorakoztak a hadseregek a határon

metropol.hu

Közbeszól az univerzum: ezekre a csillagjegyekre sorsfordító felismerés vár

mandiner.hu

Nem lihegik túl a győzelmet az ír lapok, a szurkolóik átverést sejtenek

ripost.hu

Már sosem tér vissza? Lesújtó hír jött Katalin hercegnéről

mindmegette.hu

Nem mindegy, melyik étolajat választod: íme, a legjobbak!

ripost.hu

Évtizedekkel később derült ki a titok: ezt mondta II. Erzsébet Dianának az esküvője előtt

ripost.hu

Nem csitulnak a kedélyek, Kozák Danuta nehéz helyzetbe került

ripost.hu

Érkezik az újhold: ennek a 3 csillagjegynek megnyitja a változás kapuját

ripost.hu

Verőcei tragédia: nem is vezethetett volna a hajó kapitánya

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Nem küldöm háborúba a 2 fiamat és 5 unokámat!"– Ezt üzenik Brüsszelnek a Békemenet résztvevői

INSIDER

104 éve történelmi árat fizettünk a háborúért, ne kövessük újra ugyanazt a hibát!

INSIDER

Eljutott Brüsszelig a Békemenet híre - Európában hasonlót sem láttak még

INSIDER

Magyar Péterről megdöbbentő videó készült, egyre súlyosabbak a pszichés tünetei

INSIDER

A Ripost olvasói sokan bevállalnák a digitális detoxot, neked menne?

INSIDER

„Csak a mának élünk” - 17 éves lett SMA Zsoltika, akinek egy évet jósoltak az orvosok

INSIDER

Orbán Viktor: szombaton jön az Egymillió Találkozás Napja

INSIDER

Nehogy egyél belőle, ha ilyet vettél a boltban! Nagy bajt okozhat