Létrehozva: 2023.07.09.

Heti Top 5: Háborognak a lakók, mert le akarják bontani az utcai sportpályát, felrobbantottak egy autót a lakótelepen, újabb részletek az Árpád hídon történt balesetről....

Olvasóinkat ezen a héten az Árpád hídon történt baleseten kívül az időjárás, a pozsonyi autórobbantás, illetve a budapesti utcai sportpálya felszámolása, illetve áthelyezése is nagyon érdekelte.

Botrányos esemény történt Budapesten, legalábbis Újpalotán nagyon sokan így élik meg azt, ami történt. Korábban már írtunk arról, hogy egy utcai elkerített sportpályát azért bontottak le, mert az ott lakókat zavarta a labda pattogtatása, ám ezúttal az volt a baj, hogy esténként nagy a zaj, mert a fiatalok ott bömböltetik a zenét. Az ott élők  fel vannak háborodva miattuk, mert így, hogy itt a jó idő és a nyár, nem tudnak pihenni, még csukott ablakok mellett sem. Eddigi információink szerint azonban a pálya nem tűnik el, azt a helyi önkormányzat pár száz méterrel arrébb költözteti csak.

Információink szerint azonban a kosárlabdapályát a Árendás közből a pár száz méterrel arrébb lévő Kőrakás parkban szeretnék kialakítani, amit szintén házak vesznek körül. A helyiek úgy gondolják, hogy nem az lenne a megoldás, hogy elbontják a pályát, mert arra a sportolni vágyóknak szüksége van. 

Körbekerítették az egykori kosárpályát Fotó: Sandor Bankuti / Ripost

Ottjártunkkor a terület körbe volt kerítve és a kerítést a palánkokkal együtt már el is vitték. A sportpálya melletti gördeszkapályán játszó fiatalok például szintén örülnek, hogy elköltöztették a kosárpalánkokat, mert zavarta őket a szerintük balhés és tudatmódosító szereket használó kosaras társaság. Információink szerint azonban a kosárlabdapályát a Árendás közből a pár száz méterrel arrébb lévő Kőrakás parkban szeretnék kialakítani, amit szintén házak vesznek körül. 

Lakóház közelében robbantották fel az autót

Felrobbantottak egy autó Pozsonyban, a Ružinovská utcában még az elmúlt hét vasárnap. A rendőrség tájékoztatása szerint a parkoló személyautó egy lakóház közelében robbant fel a reggeli órákban. 

Az eddig információk szerint az ismeretlen elkövető robbanószert helyezett az autó elejénél. Miután az felrobbant, az elkövető elmenekült. A robbanás teljesen szétroncsolta a Mercedes elejét, ami aztán kigyulladt és kiégett.

 

A detonáció következtében kár keletkezett a Merci mellett parkoló Volkswagenben, valamint a közeli épületben is. A rendőrség általános veszélyeztetés és rongálás miatt indított eljárást – írja a Paraméter.

Őrjöngenek a nyaralók az időjárás miatt

Júliusban már nagyon sokan nyaralnak, így hidegzuhanyként érte olvasóinkat, amikor arról számoltunk be, hogy hétfőn csak keddre és szerdára, most már szerdára és csütörtökre is citromsárga riasztást adott ki az egész országra zivatar, illetve felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Fotó: met.hu

Borzalmas baleset történt az Árpád hídon

Egy borzalmas baleset történt az Árpád hídnál: egy Mercedes 33 éves sofőrje szakította át a szalagkorlátot a Göncz Árpád tér és az Árpád híd között nem sokkal éjfél után, ahol elgázolt egy, az éppen a kerékpárúton szabályosan haladó, 26 éves biciklist, végül pedig egy BMW-nek is nekiütközött, ami fel is borult.

A versenyzésre alakított Mercedes áttörte a szalagkorlátot, ahol elgázolta a vétlen biciklist és a képen látható BMW-ből sem sokat hagyott (Fotó: Bors)

A híd egészét törmelékek borították, a két autó szinte teljesen összezúzódott, a balesetben pedig a két sofőr súlyosan, míg a kerékpáros életveszélyesen megsérült. A fejtetőre álló BMW-t vezető 22 éves gödi férfi beszorult a roncsba, őt a tűzoltóknak kellett kivágniuk az autóból.

A Bors információi szerint a baleset borzalmas volt, iszonyatos erővel történhetett, ugyanis a becsapódástól a biciklis fiatal két végtagja is leszakadt. A férfi azonban ezt még túlélte, szemtanúk szerint eszméleténél volt a szörnyű percekben, miközben a feje felett kiabáltak: 

Úristen, meg fog halni!

A kiérkező mentősök hosszan küzdöttek az életéért, és bár állapotát még a helyszínen stabilizálták a kórházba szállításhoz, a kórházban életét vesztette.

Mire elég az egészségbiztosítási kártya Horvátországban?

Az uniós állampolgárok egy másik uniós országban való tartózkodás esetén jogosultak minden olyan orvosi ellátás igénybevételére, ami nem várhat addig, míg hazatérnek a saját országukba. Például ha Horvátországba utazunk, ugyanolyan jogok illetnek meg minket az egészségügyi ellátás tekintetében, mint azokat, akik ott élnek. Éppen emiatt előfordulhat, hogy egy olyan szolgáltatásért, ami Magyarországon fizetős lenne, nem kell fizetnünk külföldön, de ennek a fordítottja is. Éppen ezért utazás előtt érdemes utánanézni, milyen alapellátások járnak ingyen a célországban élőknek.

Horvátország, nyaralás, tengerpart, kikötő, hajó
Nem elég a EEK-kártya, biztosítás is kell Horvátországba? Fotó: Shutterstock

Mikor nem használható az EEK-kártya Horvátországban?

  • A kártya nem érvényes, ha egy kezelés miatt utazunk oda.
  • Ha életvitelszerűen tartózkodunk az országban.
  • Ha nincs Magyarországon érvényes egészségbiztosításunk.
  • Ha eltelt a kiállítástól számított 36 hónap.
  • Ezeken kívül a kártya nem fedezi a magánegészségügyi ellátásokat, a mentési műveleteket és a hazaszállítás költségeit, valamint a fizetendő vizitdíjakat vagy önrészeket.

Így lehet kártyát igényelni

Magyarországon az európai egészségbiztosítási kártyát kormányhivatalokban, kormányablakokban vagy a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél (NEAK) lehet igényelni. Az ehhez szükséges papírt le lehet adni személyesen, meghatalmazott személy segítségével vagy ügyfélkapun keresztül, elektronikusan is. Az igénylés mindenki számára ingyenes és az is, ha a lejárt kártyát újítjuk meg. A EEK kártya 3 évig érvényes. Ha külföldre utazunk, mindig vigyük magunkkal, a kártya ugyanis igazolja, hogy biztosítva vagyunk az EU valamelyik tagországában.

Európai Egészségbiztosítási Kártya, EEK, egészségbiztosítás, kártya
Nem elég a EEK-kártya, biztosítás is kell Horvátországba? Fotó: Ascannio / Shutterstock

 

 

 

origo.hu

Óriási hírt jelentett be a Fradi

ripost.hu

„Mindig a szívünkben leszel" - 8 hónapos kisbabájától és testvérétől búcsúzik a gyászoló anya

borsonline.hu

Ez már a vég, Hamilton csapattársa kimondta azt, amit eddig senki nem mert

magyarnemzet.hu

Váratlanul vezet Írország a magyar válogatott ellen Dublinban

life.hu

Lilibet Diana harmadik születésnapja: így ünnepeltek Harryék Montecitóban

mandiner.hu

„Herr Weber! Ezúttal Magyarország nem fog úgy táncolni, ahogy maguk fütyülnek!” – kőkemény kritikát kaptak a németek

ripost.hu

Meg van írva a csillagokban: sikerre van ítélve ez a 4 csillagjegy

mindmegette.hu

Változókorban szabadult meg túlsúlyától a nyolcgyermekes édesanya

ripost.hu

Nem tudsz aludni? Ha ezt a gyümölcsöt fogyasztod, eldobhatod az altatót!

ripost.hu

Három csillagjegy, akinek gyökeresen megváltozik az élete júniusban

ripost.hu

Áll a forgalom Budapesten, nagy baj történt

ripost.hu

Évtizedekkel később derült ki a titok: ezt mondta II. Erzsébet Dianának az esküvője előtt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

"Nem küldöm háborúba a 2 fiamat és 5 unokámat!"– Ezt üzenik Brüsszelnek a Békemenet résztvevői

INSIDER

104 éve történelmi árat fizettünk a háborúért, ne kövessük újra ugyanazt a hibát!

INSIDER

Eljutott Brüsszelig a Békemenet híre - Európában hasonlót sem láttak még

INSIDER

Magyar Péterről megdöbbentő videó készült, egyre súlyosabbak a pszichés tünetei

INSIDER

Két ember életét követelte a száguldás Fejér vármegyében: kirepült a sofőr a vezetőfülkéből

INSIDER

Másfél hete keresik a rendőrök Dórát, vajon mi történhetett?

INSIDER

Közel az enyhülés? Kánikulát ígérnek a hét második felére!

INSIDER

Magyar Péter leleplezte magát: félti a népszerűségét, ezért titkolja, hogy háborúpárti