Létrehozva: 2023.07.09.
Módosítva: 2023.07.09.

Nyitrai Zsolt: a kormány erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket

A kormány erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket - közölte Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán, jelezve, a kormány hamarosan együttműködési megállapodást ír alá az Országos Polgárőr Szövetséggel.

 Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, ha nincs a rend fenntartva a rendőrök vagy a velük együttműködő polgárok által, akkor az emberek a szabadságukat nem tudják megélni. 

Ha rend van, akkor az erős és a gyenge egyenlő jogokkal rendelkezik, mert az állam, a rendőrség megóvja a gyengét az erősebb önkényeskedésétől, ezért a rend az alaptétele a szabadságnak"

- hangoztatta.
    Magyarországon mindenki biztonságban érezheti magát - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, az elmúlt évtizedben harmadára csökkent a bűncselekmények száma és Magyarország a 13. legbiztonságosabb ország a világon.
    2010 óta több mint két és félszeresére növekedett az az összeg, amit közbiztonságra, az emberek mindennapi biztonságának megvédésére fordíthat a kormány, és pénteken úgy fogadta el az Országgyűlés a jövő évi költségvetést, hogy a biztonságra, a magyar emberek védelmére jövőre 168 milliárd forinttal több áll rendelkezésre, mint az idén - emlékeztetett az államtitkár.
    Rétvári Bence köszönetet mondott a polgárőrök munkájáért, akik az elmúlt évben összesen tízmillió járőrórát, a rendőrökkel és a határvadászokkal közösen pedig 393 ezer járőrözési órát teljesítettek.
    A polgárőrök számára a másik ember biztonsága a fontos. A saját szabadidejük részét mások biztonságára szánják, mindig ott vannak, és mindig lehet rájuk számítani - méltatta a polgárőrök munkáját beszédét zárva az államtitkár.

Fotó: Mogyoróssy Márton/Miniszterelnöki Kabinetiroda


   Nyitrai Zsolt az országos polgárőrnap alkalmából jelezte, a lakiteleki országos találkozón a munkájukat önkéntesen végző több mint 65 ezer polgárőrt köszöntötték, akik szabadidejükben a közbiztonság fenntartásán és országunk határvédelmén is dolgoznak.
   

Magyarország kormánya erkölcsileg és anyagilag is megbecsüli a polgárőröket. Ők számíthatnak Magyarország kormányára. Köszönjük önkéntes és áldozatos munkájukat

 - mondta.
  


     Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a felvételen arról beszélt, a társadalmi és gazdasági nehézségek ellenére a polgárőrség 2022-ben történelmének legsikeresebb évét zárta. Mindez köszönhető Magyarország kormányának, a kormány támogatásának - tette hozzá.
    "Az elmúlt évben tízmillió szolgálati órát teljesítettünk. Ebből különösen kiemelkedő a határvédelmi szolgálat, ami hozzájárult az államhatár biztonságához" - mondta.
    Petrovszky Dóra polgárőr a videóban elmondta, "büszke vagyok rá, hogy ifjú polgárőrként a barátaimmal közösen tehetünk szabadidőnkben egy jó ügy érdekében, a közbiztonságért". Arra biztatta a fiatalokat, hogy ők is csatlakozzanak a polgárőrséghez.
    A bejegyzésben rámutattak arra, hogy a polgárőrök segítenek megőrizni a települések közbiztonságát, közreműködnek az árvízi védekezésben, a Covid-járvány idején segítettek a nyugdíjasoknak a bevásárlásban, a gyógyszerkiváltásban, és ott vannak a határoknál is, hogy erősítsék azok védelmét.
    Jelezték: a partnerség jegyében hamarosan együttműködési megállapodást ír alá a kormány és az Országos Polgárőr Szövetség.

 

 

origo.hu

Orbán Viktor telefonon tárgyalt az ukrán elnökkel

origo.hu

Itt a világháború, egy EU-tagország katonákat küld Ukrajnába

borsonline.hu

Azonnal ki kellett üríteni a Tescót - már a helikopter is leszállt a parkolóban

vg.hu

Az állampapíron túl is van élet: három hét alatt 11 százalékos hozamot kínál egy befektetés

ripost.hu

Most jött: robbanás történt, többen meghaltak

hirtv.hu

Reagált a rendőrség Magyar Péterék internet blokkolásos sztorijára

origo.hu

Mikes Anna elképesztő formában, a legrövidebb szoknyájában tért vissza

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

hirtv.hu

KOMMENT! Új közéleti talkshow Mészáros Nórival hétfőtől csütörtökig 17.50, HírTV! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Gyurcsány-árnyékkormány” vezeti ma Budapestet: Gyurcsány emberei herdálták el a budapestiek pénzét

INSIDER

Magyar Péter trükkje pofonegyszerű: kaméleon módjára változtatja saját álláspontját

INSIDER

Bevállalós lányokat toborzott interneten Magyar Péter polgármesterjelöltje

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Figyelmeztet a szakember: ez az időjárás már az egészségünkre is veszélyes

INSIDER

Itt lesznek lezárások és forgalmi rend változások a kínai elnök látogatása kapcsán

INSIDER

Ha ilyen üzenetet kapsz, nehogy bedőlj, mert átverés!

INSIDER

Így néz ki ma az érettségizés Magyarországon - galéria