Létrehozva: 2023.03.12.

Fáznak a fűtetlen óbudai rendelőben, mert a polgármester nem kért a segítségből

Majd megfagynak a betegek ás az orvosok egy óbudai rendelőben, mert a polgármester nem kért a kormány rezsitámogatásából. A DK-s dacot a lakossággal fizettetik meg.

Fűtés híján nagykabátban várják az óbudai rendelő várótermében  a betegek, hogy szólítsa őket az orvos. Mindez azért, mert a kerület vezetője Gyurcsány Ferenc utasítására nem ment el a rezsitámogatásról folytatott egyeztetésre, így Óbuda közel 700 millió forinttól esett el. A kerületi orvosi rendelőben nem volt fűtés egész télen, és az árammal is spórolnak, miután az önkormányzat nem tudta kompenzálni a rezsiárak növekedését.

A Szentendrei úti rendelőben hónapokon keresztül nem fűtöttek, így nagykabátban várakoztak a betegek, de a váróteremben áram sem volt, ma is le van ragasztva a kapcsolók fele Fotó:Metropol

A rendelést nehezíti, hogy orvosból is kevés van. Ráadásul a váróterem megközelítése is nehézkes, mert a lift hol működik, hol nem, így az időseknek többnyire marad a gyaloglás.

A betegek előtt nem a fenntartó önkormányzat, hanem az orvosok restellték magukat. Legalábbis erről árulkodott az ajtóra kifüggesztette tájékoztató. Egy páciens válaszlevelet is tűzött alá...

 A betegek a balos városvezetést hibáztatják, mert Kiss László polgármester nem kért a kormány rezsitámogatásából. Ha azt a pénzt „elhozza”, ma lehetne fűtés a rendelőben. A Metropol megkérdezte a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, mi a véleménye az óbudai áldatlan állapotokról, aki úgy reagált:

 Szégyenteljes a DK-s polgármesterek viselkedése. Ha valakinek nem fontos a kerülete, akkor azt nehéz pótolni.

GULYÁS Gergely
Gulyás Gergely szerint nehéz annak segíteni, aki azt nem fogadja el. Fotó: MTI

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: 

Az ellenzéki polgármesterek által vezetett települések szinte kivétel nélkül kaptak rezsitámogatást. Kivéve azok, akik vagy nem tudták kitölteni a nagyon egyszerű adatlapot (egy ilyen eset volt), vagy pedig el sem mentek a Láng Zsolt kormánybiztossal való találkozóra. Igyekeztünk méltányosak lenni, még ellenzéki vélemény is volt arról, hogy korrekt a pénz elosztása. Egészen egyszerűen az nem várható el semmilyen kormánytól, hogy annak adjon támogatást, aki nem képes elmenni és egy félórás találkozón képviselni a kerületét. A DK-s polgármesterek közül kivétel volt Niedermüller Péter, aki ez alkalommal vette a fáradságot és képviselte Erzsébetváros érdekeit

A rendelőben készült videónkat itt nézheted meg:

 

Mint ahogy korábban megírtuk, az óbudaiak  – másik öt DK-s vezetésű fővárosi kerület mellett – azért estek el több száz milliós állami rezsitámogatástól, mert Kiss László polgármester nem ment el a kormánnyal való egyeztetésre. Úgy fest, azt nem nyelik le egykönnyen az óbudai betegek, hogy a baloldali polgármester pártérdekből – Gyurcsány Ferenc általános utasítására – maradt távol az ominózus egyeztetéstől, fittyet hányva arra, hogy például a Szentendrei úton már év végén sem tudták fűteni a rendelőt. Óbuda Kiss László távolmaradása miatt közel 700 millió forinttól esett el, pedig láthatóan szükség lett volna a pénzre, az orvosi rendelőben biztos.

 

A kormány 44 milliárdot osztott szét

Mint ismert, a kormány 138 városi és 17 kerületi önkormányzat között osztott szét 44 milliárd forintot, amelyet az önkormányzatok a legfontosabb közszolgáltatások működtetésére fordíthatnak. A tárgyalásokra a tízezer lakos feletti városok és a fővárosi kerületek kaptak meghívót. „A támogatásért cserébe mindenkitől takarékosságot kértünk, ezért az érintett önkormányzatok tervet készítettek a lehetséges energiamegtakarítási lehetőségeikről. A támogatás összegét a települések anyagi helyzete, energiabeszerzési szerződései, valamint az adott önkormányzat egy lakosra jutó iparűzési adó képessége határozta meg”mondta el korábban a Metropolnak Láng Zsolt kormánybiztos.


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb drámai lépés, újabb európai uniós, NATO-ország hergeli az oroszokat

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

mandiner.hu

Az RTL egykori sztárja lerántotta a leplet a Pressman-bébik szörnyű titkáról

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal