Létrehozva: 2021.12.16.

Példás összefogás: nem hiszed el, mennyi pénzt gyűjtöttek össze a bántalmazott anyáknak

A Fiatal Családosok Klubja, a Ficsak 11 Alapítvány és közel 30 család-, civilszervezet, cég összefogásával nem csak elérte, de túl is szárnyalta a kitűzött célt.

Vajon mennyire lehet boldog a karácsony ott, ahol mindennapos a családon belüli erőszak?

A Fiatal Családosok Klubja, a Ficsak 11 Alapítvány és még közel 30 család-, civilszervezet, cég szívvel-lélekkel azon dolgozott, hogy a bántalmazás elől menekülni kényszerülő édesanyák gyermekeikkel egy BIZTONSÁGOT nyújtó menedékre leljenek!

Ezt a célt szolgálta a Családszervezetek VI. Adventi Jótékonysági adománygyűjtése, melynek teljes bevételét a szervezők egy új családi otthon kialakítására szánják az arra rászoruló családok számára. Az idei évben a Leány, Anya, Gyerek Alapítvány, a Lea Otthon Családok Átmeneti Otthona részére indult gyűjtés.

Budapest VI. Családszervezetek Adventi Vásárának és Gyűjtésének beharangozó sajtótájékoztatója Nyitrai Zsolttal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda, miniszterelnöki megbízottjával, Gróh llonával, a Ringató alapítójával, Király Nórával, a Fiatal Családosok Klubja alapítójával és Dér Henivel

Az intézmény másfél évtizede segíti a nehéz szociális körülmények közül érkezett fiatal édesanyákat, akik többsége sajnos súlyos bántalmazás, életveszélyes fenyegetések elől menekülve keresi fel az Otthont.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Csoda a Covid árnyékában

Mint azt a Ripost megtudta, idén kicsit nehezebb dolguk volt a szervezőknek, feltehetően a Covid jobban megterhelte a családokat, így kevesebbet tudtak jótékonyságra fordítani. Ennek tükrében valódi csoda, hogy közel 200 adományozó, 2 millió 68 ezer Ft-tal támogatta a vágyott otthon felújítását. Ezzel pedig az adventi jótékonysági gyűjtés csapata nemcsak elérte, de meg is haladta a célként kitűzött összeget.

Kézűmves különlegességekkel segített a köztársasági elnök felesége és lánya

Kiderült, a cél sikeres elérésében nagy szerepet játszott az a tény, hogy olyan édesanyáknak és gyermekeiknek segíthettek a szervezők, akik bántalmazás áldozatai és otthonukat kénytelenek elhagyni. Ez motiválta és vitte előre a csapatot.

Az ügy fővédnöke idén is Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége volt, aki lányával, Áder Júliával csodás koszorúkat, kopogtatókat és asztaldíszeket készített, ezzel járulva hozzá a gyűjtés sikeréhez. A díszek eladásából származó bevétel több mint 350 000 Ft volt. Ez nagyban hozzájárult az ügy sikeréhez.

Lendületet adott a gyűjtésnek a Ringató által szervezett élő jótékonysági koncert, hiszen az online eseményen keresztül tetszőleges összeggel tudták támogatni a családok a nemes célt, hogy egy új családi otthon kerüljön kialakításra az édesanyák és gyermekeik számára.

Több támogató is csatlakozott az adománygyűjtéshez, valamint a média is segítségükre volt, hogy minél több emberhez eljusson a gyűjtésük híre.

Sikerrel zárult a Családszervezetek VI. Adventi Jótékonysági adománygyűjtése: a csodás összefogásnak köszönhetően több mint 2 millió 68 ezer Ft-ot sikerült összegyűjteni a Lea Otthon lakói számára. Ez az összeg is megerősíti azt, hogy az emberek képesek összefogni, még ebben a nehéz időszakban is.

Az összefogásban résztvevő szervezetek:

Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), Ficsak 11 Alapítvány, Civil út Alapítvány, Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt., Egyszülős Központ, Ficsak Füzesgyarmat Alapítvány, FICSAK Nagykanizsa Alapítvány, Ficsak Nyirád Alapítvány, Gazdagréti Összefogás Egyesület, Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, Jóajáték Játékbérlés, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS), Magyar Női Unió Egyesület (MNU), Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége, Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM), Nagycsaládosok Országos Egyesülete(NOE), Önkéntes Településfejlesztő Közösség – Kosd, Összefogás 11 Sportegyesület, Promobox Kft., Ringató, RoBirtok, Szülők Háza Alapítvány, Zöld Követ Egyesület

 

origo.hu

Súlyos eltiltást kapott a magyar válogatott focista

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

life.hu

Vénusz-jegyed megmutatja, kivel érdemes romantikus kapcsolatba bonyolódnod

mandiner.hu

Az olimpiai bajnok fél évszázada – mi történt Ónodi Henriettával akit Egerszegi Krisztina is csodált?

ripost.hu

Alig tudja valaki a helyes megoldást erre az általános iskolás matek házira

hirtv.hu

Öt sülysápi érintettje is van a szombati hajóbalesetnek + videó

ripost.hu

Mindenkit meglepett Klopp: ezt tette Szoboszlaival utolsó napján a búcsúzó edző

mindmegette.hu

Nem mindegy, milyen édesítőszert használsz – ezt a fajtát érdemes választani

ripost.hu

"Jól megtépett az élet" – Molnár Andi kendőzetlen őszinteséggel vallott a nehéz időkről

ripost.hu

Szinte napra pontosan egy év után megismétlődött Suhajda Szilárd tragédiája

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Ellenzik a magyarok a kötelező sorkatonaságot

INSIDER

Gyurcsányék semmiből nem tanulnak – itt a bizonyíték, hogy háborúba sodornák Magyarországot

INSIDER

A történelem ismétli önmagát? A dollárbaloldal ismét háborúba sodorná Magyarországot

INSIDER

„Manipulatív, erőszakos, nárcisztikus” – Magyar Péterről kérdezték mesterséges intelligenciát

INSIDER

Nem viccel az időjárás: ismét az egész országra kellett figyelmeztetést kiadni

INSIDER

Verőcei tragédia: előkerült a korábban év tanulójának választott Marci holtteste

INSIDER

Hófehér koporsóban helyezik végső nyugalomra 11 évesen elhunyt tiszaeszlári kislányt

INSIDER

Megrázó fordulat a verőcei hajóbalesetben: ittasan vezették a motorcsónakot