INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.05.21.

A történelem ismétli önmagát? A dollárbaloldal ismét háborúba sodorná Magyarországot

A hazai és nemzetközi baloldal azon dolgozik, hogy az orosz-ukrán háború minél gyorsabban eszkalálódjon.

Hazánk történelemben már többször kényszerítettek be minket háborúkba a magyar emberek akarata ellenére. Az első világháborút megelőzően Tisza István miniszterelnök egyedüliként lobbizott az osztrák-magyar monarchián belül a béke mellett. Szavai mégsem találtak meghallgatásra, a magyar katonáknak is hadba kellett vonulniuk. De említhetnénk a második világháborút is, amely során a németek nyomására voltunk kénytelenek fegyvert ragadni. 

És hogy lesz-e harmadik világháború? 

Azt egyelőre nem tudni, de az bizonyosnak tűnik, hogy egyre több a háborús hang az európai közéletben. Az Európai Unió vezetői között egyre nagyobb háborús pszichózis tombol, miközben csupán két ország kormánya - Magyarországé és Szlovákiáé - emeli fel a hangját a háború ellen és a béke mellett. A két békepárti miniszterelnök közül az egyik ellen a múlt héten merényletet követtek el, így jelenleg Orbán Viktor az egyetlen, aki képes a kiállni a békéért.

Háborúpárti baloldal

Rendületlenül folytatja a háborúpárti politikát a dollárbaloldal, továbbra is kiállnak Ukrajna fegyveres támogatása mellett, amivel belesodornák Magyarországot a konfliktusba. Nem véletlen, hogy az orosz–ukrán háború kirobbanása óta ezt az álláspontot képviseli a hazai baloldal, hiszen közben kiderült, hogy a választási kampányukat mintegy négymilliárd forintnak megfelelő dollárral támogatták az Egyesült Államokból, ami Soros Györgytől, a jelenleg kormányzó amerikai demokraták egyik finanszírozójától származik.

A magyarországi dollárbaloldalhoz az Egyesült Államokban bejegyzett Action for Democracy nevű alapítvány közvetítésével érkezett a pénzügyi támogatás nagy része. Az NGO vezetője Karácsony Gergely főpolgármester és Bajnai Gordon volt baloldali miniszterelnök bizalmi embere, Korányi Dávid. 

Ez a szervezet közvetlenül a tavaly áprilisi választás előtt jött létre, és feladata az volt, hogy befolyásolja a hazai belpolitikát a kormányváltás érdekében. A törvénysértés gyanúját felvető külföldi finanszírozás ténye nyilvánvalóan arra enged következtetni, hogy ezért valamilyen megrendelést kellett, vagy kell ma is teljesítenie a dollárbaloldalnak és a vele együttműködő dollármédiának. Így már nem annyira meglepő, hogy ragaszkodnak a választói akarattal ellentétes háborúpárti politikához.

Háborús szólamok a baloldalról

Emlékezetes: Márki-Zay Péter a baloldal legutóbbi miniszterelnök-jelöltje 2022. február 13-án egy Partizán interjúban azt mondta:

Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk... A NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt, azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának. (...) Hát hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is.

De Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke egy megjelent publicisztikában azt írta:

Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez.

Hiába tiltakozik Magyar Péter

 

A baloldal legújabb üdvöskéje, Magyar Péter - szokásához híven - azzal fenyegetőzik, hogy feljelentést tesz amiért háborúpártinak nevezik. Erre Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója reagált a közösségi médiában.

Kedves Péter! Nem vagy Te nyeretlen kétéves, tudod, hogy hogyan megy ez: azt, hogy háborúpárti vagy-e, vagy sem, nem Te döntöd el, hanem a finanszírozóid és a futtatóid

- utalva arra, hogy a hazai baloldal nem képes dönteni a saját sorsa felől, kizárólag az őket finanszírozó nemzetközi háborúpártis baloldal érdekeit képviselhetik az adományokért cserébe. 

Békemenetet szerveznek június elsejére

"Magyarország maradjon a béke szigete!" mottóval szervez Békemenetet június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA). A szervezők több százezer embert várnak az eseményre, amelyen  részt vesz Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke is.

A CÖF-CÖKA korábbi közleménye szerint a június 9-én tartandó európai parlamenti választások tétje minden korábbinál fontosabb lesz. Ezúttal ugyanis nem csak uniós képviselőket választunk, hanem arról kell döntenünk, hogy háborút vagy békét akarunk a kontinensünkön az elkövetkezendő években.

Orbán Viktor miniszterelnök is erről beszélt:

"A szlovák miniszterelnök ellen egy baloldali aktivista követett el merényletet. A legfontosabb hónapokban Robert Fico kiesett a munkából. Bizakodunk a felépülésében, de ma egyedül kell küzdenünk a békéért. Mostantól kétszeres erővel, egymagunk kell harcolnunk. Minden eddiginél nagyobb jelentősége lett az európai választásnak. Véget kell vetni az erőszaknak! 

Csak a Béke! Csak a Fidesz!" - zárta mondandóját a kormányfő. 

 

 

ripost.hu

3 nap után tért vissza a mennyországból a nő: fontos üzenetet hozott az angyaloktól

borsonline.hu

„Nagyon nagy a boldogság” – végre megtörtént, Mikes Anna fotóval jelentette be az örömhírt

magyarnemzet.hu

Elkezdődött, NATO-ország légterébe repültek az oroszok

ripost.hu

Vadon Jani után újabb ember távozik Balázséktól? "Finoman, csendben eltüntették Julit?"

magyarnemzet.hu

Máris vezet Németország az Európa-bajnokság nyitómeccsén Skócia ellen

ripost.hu

Két tudós tálalt ki az idegenekről: kiderült, hol rejtőzködnek - közelebb, mint gondoltuk!

astronet.hu

Júniusi horoszkóp 2024: Próbatételt jeleznek a bolygók

ripost.hu

Fekete-fehér üzenettel tette meg a bejelentését Tóth Andi

ripost.hu

Csókolózós képpel tudatta az örömhírt Palvin Barbi, özönlenek a gratulációk

ripost.hu

Hazug pletykák: Harry herceg kitálalt Károlyról, Kamilláról és Vilmosról is

ripost.hu

Ízléstelen? Durva kritika érte a várandós Kulcsár Edinát

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Magyar Péter tévés hisztije megint bizonyította: erőszakos, nárcisztikus személyiség

INSIDER

"Csak annyit kértem, tartsák rendben" – Ildikó segíteni akart a tűzeset károsultjainak, de rosszul sült el a jótékonykodás

INSIDER

Hivatalos: Karácsony Gergely 41 szavazattal győzött

INSIDER

Személyi változások a Mészáros Csoport alapítványainál

INSIDER

SUP-oztál már éjszaka? Most ingyen megteheted, jön a Mozgás Éjszakája!

INSIDER

Botrányos ítélet: napi 400 millió forintot akar elvenni a magyar családoktól Brüsszel