INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.05.22.

Gyurcsányék semmiből nem tanulnak – itt a bizonyíték, hogy háborúba sodornák Magyarországot

Naponta halljuk Gyurcsányéktól, hogy milyen jó is lenne nekünk az Egyesült Európai Államok. Csak azt felejtik el hozzátenni, hogy minden önállóságot elvenne tőlünk és lehetővé tenné, hogy a magyarok akarata ellenére belesodródjon Magyarország a háborúba. Van történelmi tapasztalatunk arról, milyen a "közös külügy, közös hadügy, közös pénzügy"!

Az Amerikai Egyesült Államok mintájára egyes baloldali politikusok szeretnék létrehozni az Európai Egyesült Államokat. Ennek a projektnek Magyarországon a Gyurcsány-házaspár a legnagyobb szószólója. Politikai hitvallásuk, hogy közös európai külügy, pénzügy és hadügy kellene, ami egyben azt is jelentené, hogy Magyarország megszűnne létezni, mint önálló, független állam. 

Gyurcsány Ferenc; Dobrev Klára
Gyurcsány és Gyurcsányné nem kér Magyarország függetlenségből, Egyesült Európai Államokról álmodnak, amiben közös a hadügy, a pénzügy és a külügy. Nem véletlen, hogy a DK rendezvényei rendszerint a magyar helyett az uniós himnusszal kezdődik  Fotó: Koszticsák Szilárd

Tévképzet és rémálom

A magyarok biztonságát az szolgálja, ha erős kül- és biztonságpolitikája van az Európai Uniónak. Közös hadsereggel, közös hírszerzéssel, közös katonai erővel és közös külpolitikával is

– mondta ezt Gyurcsányné Dobrev Klára az Inforádió Aréna című műsorában, ahol részletesen beszélt a szerelemprojektjéről. Szerinte azért van szükség az Európai Egyesült Államokra, mert egy olyan 10 milliós országnak, mint Magyarország, nincsen beleszólása az igazán jelentős dolgok alakulásába, azonban, ha Európa képes lenne egységesen képviseltetni magát, akkor minden egyszerűbben menne és Magyarország hangját is könnyebben meghallanák.

Nos, Brüsszel az elmúlt években megmutatta, hogy a rendszer nem így működik. A tagállami vétó az egyetlen eszköz, amivel ki lehet fejezni, ha egy adott tagállam nem ért egyet valamivel. Az Európai Egyesült Államokban azonban már erre sem lehetne lehetőség. A közös hadügy, pénzügy és külügy azzal járna, hogy eldöntenek valamit Brüsszelben, és azt a politikát képviseli egész Európa, hiába nem tetszik az mondjuk a mostani tagállamok közül többeknek, például Csehországnak, Bulgáriának vagy éppen Magyarországnak. 

Jó példa a háború

A könnyebb megértés érdekében érdemes egy sajnálatosan aktuális példát hozni: a háborút. Az Európai Unió és a tagállamok számos vezetője háborús pszichózisban szenved. 

Nem arról beszélnek és gondolkodnak, hogy miként lehetne egy béketeremtéssel véget vetni a vérontásnak, hanem arról szőnek terveket, hogy miként fog majd Európa háborút vívni Oroszországgal. 

A tagállamok közül egyelőre Magyarország és Szlovákia áll ki teljes vállszélességgel a béke mellett, jóllehet, a szlovák miniszterelnököt ezen nézetei miatt érte merénylet a saját hazájában. Magyarország tehát most az egyetlen békekövet az unióban, a többi ország - és itt érdemes kiemelni, hogy nem az állampolgárokról, hanem csak a vezetőkről van szó - háborúba sodorná Európát. 

Egy Európai Egyesült Államok estében erről nem szólna vita, ha a közös hadügy, pénzügy és külügy eldöntené, hogy fegyvert kell ragadniuk az európai fiataloknak, akkor egységesen végre kellene azt hajtani, hiába nem értünk mi azzal egyet. 

A történelemben volt már erre példa

Hazánk történelme során már többször kényszerítettek bele minket háborúba, a magyar emberek akarata ellenére. Az első világháborút megelőzően Tisza István miniszterelnök egyedüliként lobbizott az Osztrák-Magyar Monarchián belül a béke mellett:

Mindnyájan egyetértünk abban, hogy az a Monarchia, amelyet mi is irányítunk, amelynek egyik döntő faktora vagyunk, – hogy ez a monarchia a külpolitikában a béke és a status-quo alapelveit kell hogy szolgálja.

Egyedüliként a Monarchia vezetői közül ellenezte a Szerbia elleni katonai fellépést, szavai mégsem találtak meghallgatásra, a magyar katonáknak is hadba kellett vonulniuk a Monarchia döntése értelmében. 

Békemenetet szerveznek június elsejére

"Magyarország maradjon a béke szigete!" mottóval szervez Békemenetet június 1-jén a Margitszigeti Nagyrétre a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA). A szervezők több százezer embert várnak az eseményre, amelyen  részt vesz Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is.

A CÖF-CÖKA korábbi közleménye szerint a június 9-én tartandó európai parlamenti választások tétje minden korábbinál fontosabb. Ezúttal ugyanis nemcsak uniós képviselőket választunk, hanem arról kell döntenünk, hogy háborút vagy békét akarunk a kontinensünkön az elkövetkezendő években.

 

 

origo.hu

Megható részletek, így tudta meg Harry herceg, hogy meghalt Diana hercegné

ripost.hu

Ez a retró kvíz még azon is kifog, aki benne élt!

borsonline.hu

"Kínt, szenvedést látok" - A magyar jósnő szerint ekkor jön a világvége

hirtv.hu

Ádám Martin személyében máris megvan az Európa-bajnokság egyik szupersztárja

ripost.hu

Tápai Szabinát otthonában érte baleset, hihetetlen dolog történt

mandiner.hu

Megindulhatnak a migránsok Németországból Lengyelországba

ripost.hu

A legjobb dolog a világon: megmutatta kislányát Krausz Gábor

mindmegette.hu

Elbúcsúzhatunk a felvágottaktól is: ezek az élelmiszerek tűnnek el a boltok polcairól

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

ripost.hu

Lánya zokogva jelentette be: újabb legendát veszítettünk el

ripost.hu

Most jött a hír: brutális baleset történt, folyamatban a mentés

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Brüsszel bosszúja: Mi védjük Európát, mégis gigabüntetést kaptunk

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Magyar Péter tévés hisztije megint bizonyította: erőszakos, nárcisztikus személyiség

INSIDER

Rendőrök jelentek meg a 4 éves újbudai lány szülinapján: „Sírógörcs tört rá”

INSIDER

Újabb hatalmas elismerést zsebelt be Karikó Katalin

INSIDER

Elítélték a legalacsonyabb magyar betörőt - 73 évesen ennyit kapott

INSIDER

Elképesztő látványban lehet részed a hétvégén a fővárosban!