Létrehozva: 2021.12.17.

4977 az új fertőzött, elhunyt 154 beteg

Magyarországon is jelen van az omikron vírusvariáns, ezért továbbra is kérik a beoltatlanokat, hogy vegyék fel az oltást, mert minden variánssal szemben nagyobb az esély az oltással, mint anélkül.

A beoltottak száma 6 208 430 fő, közülük 5 923 284 fő már a második oltását is megkapta, 3 065 350 pedig már a harmadik oltást is felvették.

4977 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 218 295 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 154 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 37 530 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 026 254 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 154 511 főre csökkent. 5856 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 519-en vannak lélegeztetőgépen.

Az Oltási akció keretében ismét időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást péntek délután és szombaton a kórházi oltópontokon. Rendben zajlik az 5-11 éves gyermekek oltása is, a szülők számára folyamatosan nyitva a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap.

Magyarországon is már jelen van az omikron vírusvariáns, ezért továbbra is kérik a beoltatlanokat, hogy vegyék fel az oltást, mert minden variánssal szemben nagyobb az esély az oltással, mint anélkül.

Fotó: Pixabay

A korábban oltottakat továbbra is a megerősítő oltás felvételére kérik, hiszen az ismét 80-90%-a emeli a védettséget. Most ismét akár előzetes időpontfoglalás nélkül is felvehető az oltás a kórházi oltópontokon. A csütörtökön kezdődött újabb Oltási akció keretében a következő időpontokban lehet még menni az oltópontokra előzetes időpontfoglalás nélkül:

  • december 17. pénteken 14-18 óra között,
  • december 18. szombaton 10-18 óra között.
  • Az oltási akcióban csak a 12 év felettieket oltják a kórházi oltópontokon, az 5-11 éves gyermekek oltása továbbra is csak időpontfoglalással vagy házi gyermekorvosoknál lehetséges.

    Folyamatosan nyitva a regisztráció és az időpontfoglaló az 5-11 éves gyermekek oltásához. A gyermekeket 77 kórházban és a házi gyermekorvosoknál oltják. A szülők számára folyamatosan nyitva van a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap. Az időpontfoglalóba azok a szülők tudnak belépni, akik az elmúlt napokban hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket és regisztrációjukat már érvényesítették. A szülő a házi gyermekorvosnál is jelezheti, hogy szeretné gyermekét beoltatni. Minden 5-11 éves gyermek oltható, ha a szülő kéri, és az oltásnak nincs ellenjavallata. Akut, lázas betegség esetén az oltás ellenjavalt. A második oltás a gyermekeknél is 3 héttel esedékes az első oltás után. A kórházi oltópontok mellett a vakcinát igénylő házi gyermekorvosok is oltanak. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-regisztracio-es-az-idopontfoglalo-az-5-11-eves-gyermekek-oltasa

    Az Oltási Munkacsoport januárra további oltási akciónapokat tervez, amikor a kórházi oltópontok mellett minden járási székhelyen lesz oltás és a természetesen a háziorvosok is oltanak.

    Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett továbbra is maszkot kell viselni az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken. A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken, az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben, valamint a vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.

    Az átoltottság növelése érdekében a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak. Az állami szférában elvárt az oltás felvétele, az önkormányzatoknál a kérdésben a polgármesterek dönthetnek. A dolgozóiknak oltást előíró vállalatok a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát, ez esetben az üzemorvosok is elvégezhetik az oltást.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Szánalmas, röhejes, megalázó: Magyar Péter énekelni akarja tanítani az operaénekes Rost Andreát - videó

    origo.hu

    Mitől fél ennyire? Milliós Rolex órát viselő testőröket bérelt fel Magyar Péter - képek

    mindmegette.hu

    A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

    magyarnemzet.hu

    Klopp egy kivételes játékosról beszél a Liverpool csapatából + videó

    ripost.hu

    Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

    magyarnemzet.hu

    A Liverpool sztárja kiakadt, törölte az összes klubbal kapcsolatos posztját

    origo.hu

    Nagyot nőttek Berki Krisztián gyerekei az apjuk halála óta - képek

    lakaskultura.hu

    A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

    magyarnemzet.hu

    Gyurcsányék kezén a Városháza: Nemzetbiztonsági üggyé dagadó botrány is kötődik Bodnár Zoltán nevéhez

    she.life.hu

    Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    ripost.hu

    Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    INSIDER

    Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

    INSIDER

    Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

    INSIDER

    Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

    INSIDER

    „A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

    INSIDER

    Fél valamitől? Testőrkommandót bérelt Magyar Péter

    INSIDER

    Győrffy Balázs: a magyar kormánynak prioritás a gazdák támogatása

    INSIDER

    "Több időt töltök a TikTokon, mint a családommal" – Ezt gondolják a magyar fiatalok a felület betiltásáról

    INSIDER

    Képek a múltból: így nézett ki az érettségiző Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Pintér Sándor