Létrehozva: 2021.07.24.

Döbbenetes: Megszökött a sorozatgyilkostól a 15 éves kamaszlány

Kara 15 éves volt, amikor a sorozatgyilkos elrabolta őt és 18 órán át fogva tartotta. Most elmeséli, hogyan sikerült túlélnie a borzalmakat.

Kara Robinson ma 34 éves és rövidesen egy dokumentumfilmet mutatnak be élete legszörnyűbb napjáról, amikor Richard Evonitz fegyvert nyomott a tarkójához és arra kényszerítette, hogy beszálljon az autójába. A majd 20 évvel ezelőtti események döntően befolyásolták Kara életét…

Fotó: Kara Robinson Chamberlain/Mirror

Az akkor 15 éves lány feltehetően csak a lélekjelenlétének köszönhette, hogy nem ő lett a sorozatgyilkos következő áldozata. Kara ugyanis abban a pillanatban, amikor rájött, hogy mi történik vele, eldöntötte, hogy együttműködő, mi több kedves lesz elrabolójával, és azt is elhatározta, hogy megpróbál megszökni a férfi otthonából, ahová az elhurcolta.

Karának persze fogalma sem volt róla, hogy Richard Evonitz korábban már három lány meggyilkolt. Abban a pillanatban, amikor éreztem, hogy fegyvert nyomott a tarkómhoz, arra gondoltam, hogy belemegyek, azt teszem amit mond és lehető legkedvesebb leszek vele, hogy elhiggye, nincs szándékomban megszökni. Az agyam átkapcsolt túlélési módba”- mondta a Mirrornak a Columbia államban élő nő, aki ma is pontosan emlékszik minden apró részletre. Kinyitotta nekem az autó hátsó ajtaját és be kellett másznom egy nagy műanyag ládába. Próbáltam nyomon követni, hogy hányszor és milyen irányba fordultunk, mire a házához értünk. Ekkor döbbentem rá, hogy valószínűleg nem akar majd elengedni és csak rajtam múlik, hogy túlélem -e a dolgot, vagyis meg tudok -e szökni ezért igyekeztem a legtöbb információt begyűjteni arról, hogy merre is lehetünk”- mesélte a lapnak Kara, aki 18 órán át raboskodott a férfi házában, miközben annak felesége éppen Disney World-ben volt az édesanyjával.

Fotó: FBI

A kamaszlány folyamatosan kérdéseket tett fel elrabolójának, vagyis információt gyűjtött a kilétéről. Egy hűtőmágnesről például megjegyezte a fogorvosának a címét. Eközben végig drog hatása alatt volt, hiszen az elrabolója folyamatosan belőtte őt, hogy ne ellenkezzen, amikor szexuálisan közeledett felé. Nem volt kérdés, hogy menekülni fogok. Csak azt kellett kitalálnom, hogy mikor és hogyan”- emlékezett vissza Kara, akit Richard Evonitz az ágyhoz bilincselt, majd elaludt.

A lány ezt az alkalmat ragadta meg. Sikerült kiszabadítania magát és óvatosan az ajtóhoz ment, ami különböző tárgyakkal volt eltorlaszolva. Ő azonban érezte, hogy nincs más esélye a szökésre, így gyorsan felszabadította a kijáratot és az utcára rohant, ahol egy autóstól kért segítséget. Evonitz a rendőrség kiérkezésekor már nem volt a házban, de rengeteg nyomot hagyott. A DNS-teszt pedig beigazolta, hogy korábban három lányt ő gyilkolt meg, miután elrabolta őket. Ekkor szabályos hajtóvadászat indult ellene, ami több államon át vezetett. Végül a tetthelytől 500 mérföldre kerítették be egy sikátorban, három nappal azután, hogy elrabolta Karát. Richard Evonitz ott helyben főbe lőtte magát, hogy elkerülje a felelősségrevonást.

origo.hu

Pornózásra akarják rávenni Ivana Knöllt, a világ legszexibb fociszurkolóját - képek

ripost.hu

Megmutatja hatalmát az univerzum, 3 csillagjegy élete most felfordul

borsonline.hu

Óriási botrány a Next Top Model Hungaryben – Tomán Szabina páros lábbal szállt bele a műsor sztárjába: „Tényleg jól játszod a szereped…”

magyarnemzet.hu

Itt a hivatalos közlés: részeg lehetett a motorcsónak vezetője, a szállodahajó kapitánya pedig tudott az ütközésről, csak nem érdekelte

ripost.hu

Szinte napra pontosan egy év után megismétlődött Suhajda Szilárd tragédiája

vg.hu

Azahriah a Puskásban: három nap múlva koncert, de valamiért tömegével adja el a jegyeket a közönség

ripost.hu

"Most már angyalok emelnek" – így búcsúznak Bogitól, a verőcei hajótragédia fiatal áldozatától

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 22.: erős intuíciót hoz a Skorpió Hold

ripost.hu

4 év után előmerészkedett a botrányos színész, alig lehet ráismerni a Transformers sztárjára

ripost.hu

Verőcei hajóbaleset: „Nem tudjuk felfogni” - megszólalt a gyászoló nagymama

ripost.hu

"Nem tudom értelmezni" - váratlanul stílust váltott Tóth Andi

ripost.hu

Katalin hercegné végre személyesen adott hírt magáról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Gyurcsányék semmiből nem tanulnak – itt a bizonyíték, hogy háborúba sodornák Magyarországot

INSIDER

A történelem ismétli önmagát? A dollárbaloldal ismét háborúba sodorná Magyarországot

INSIDER

„Manipulatív, erőszakos, nárcisztikus” – Magyar Péterről kérdezték mesterséges intelligenciát

INSIDER

Nyugati katonai kiképzők Ukrajnába küldését fontolgatja a NATO

INSIDER

Verőcei tragédia: előkerült a korábban év tanulójának választott Marci holtteste

INSIDER

Hófehér koporsóban helyezik végső nyugalomra 11 évesen elhunyt tiszaeszlári kislányt

INSIDER

Megrázó fordulat a verőcei hajóbalesetben: ittasan vezették a motorcsónakot

INSIDER

"Most már angyalok emelnek" – így búcsúznak Bogitól, a verőcei hajótragédia fiatal áldozatától