Létrehozva: 2021.03.22.

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.

Sokáig kikötözve tartották, majd valaki mégis eloldozta a Honvédkórházban azt a kínai férfit, aki sebészollókkal támadt rá egy 54 éves nőre – erről a család jogi képviselője beszélt a Tényeknek. Az ügyvéd szerint a férfi korábban kitépte magából a csöveket a Covid-osztályon, ezért kellett a végtagjait lekötözni. A férfi a tanárnőt közel harmincszor szúrta meg, Marianna később a kórházban meghalt. Megrázó történet következik.

A saját kutyáját próbálta visszaszerezni az a férfi, aki betört a veszprémi Ebrendészeti Telepre. A huskyt ő hagyta ott még korábban, de valamiért meggondolhatta magát. A kutyáját nem találta meg, ezért magával vitt egy másik állatot. De ez sem maradt nála sokáig, egy órán belül visszavitte. A pancser betörő valószínűleg részeg lehetett, hazafelé az autóját is totálkárosra törte.

Vigyázat, földön kúszó, részeg emberek lehetnek az úton – erre figyelmeztet egy közlekedési tábla Mohácson, a Pincesor mellett. Nem tudni, kik tették ki a nem mindennapi táblát, de a helyiek szerint jogos a figyelemfelkeltés. A környéken ugyanis nincs közvilágítás és sokan esnek-kelnek esténként, miután jól beboroztak. Az autósok pedig nem mindig veszik őket észre.

Volt olyan hús, amelyik már tíz éve lejárt abban a szegedi húsüzemben, ahonnan közel 13 tonnányi árut vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Egyes termékek romlottak voltak, de olyan is akadt, amely jelöletlen volt. Az egyik vaddisznólapockának 2010-ben járt le a minőségmegőrzési ideje, a cayenne borsnak pedig több, mint hat éve. Az üzem helyiségei koszosak, rozsdásak voltak. A fő profiljuk egyébként a különböző kolbászok és szalámik előállítása volt.

Feszítővágóval tudták csak a tűzoltók kiszabadítani azt a férfit, aki beszorult két korlát közé hétfő délután a Boráros téren. Úgy tudjuk, a férfi a korlátokon ült és akkor szorult be, amikor lecsúszott onnan. Miután a tűzoltók kiszabadították, átadták a mentőknek, mert szinte minden testrésze fájt.

Nem emlékszik rá, de beismerte testvére megölését a biatorbágyi gyilkos. A férfi elvonási tünetek hatása alatt nyakon szúrta húgát, majd édesanyját is meg akarta ölni Biatorbágyon. Azt mondta, mentális zavarban szenvedett a droghasználat miatt, ezért nem volt tisztában azzal, mit tesz. Az ügyészség 18 és fél év fegyházat ajánlott a férfinak az előkészítő ülésen, de ezt ő nem fogadta el, tárgyalást akart.

  • Szerző: Ripost
  • KALAPÁCCSAL VERTE ÖSSZE SZOMSZÉDJÁT

    Kalapáccsal támadt rá szomszédjára egy 84 éves férfi Dévaványán. A férfi életveszélyesen megsérült, a helyiek szerint a szemét is kiverte a támadója. Az utcabeliek azt mondják, a nyugdíjas azért támadt a férfire, mert azt gondolta, szomszédja lop tőle. A rendőröknek nem tudta megmondani, miért ütött a kalapáccsal, most a helyiek rettegnek.

    VÍZVEZETÉKSZERELŐ OKOZTA A ROBBANÁST

    Vízvezeték-szerelő szerelte a gázt, ezért történt a brutális szekszárdi gázrobbanás. A kivitelezési munkákat pedig már egy 47 éves – szintén képesítés nélküli – alvállalkozója végezte. Ez derült ki most, vádat emeltek ugyanis a vállalkozók ellen. 20 lakás vált lakhatatlanná két évvel ezelőtt, összesen 150 millió forintos a kár. Az is kiderült, hogy a munka közben számtalan előírást megszegtek.

    ÉGETT A GARÁZSA, Ő INKÁBB SÖRÖZÖTT

    „Mindjárt megyek, csak megiszom a söröm.” Ezt mondta egy tomajmonostori férfi, akinek gyerekei szóltak, hogy hatalmas lángokkal ég a garázsuk. A 37 éves férfi épp a kocsmában volt, amikor valószínűleg a gyerekek szórakozásból felgyújtották az épületet. Senki nem volt otthon, a szomszéd hívta a tűzoltókat, de mire az apa hazaért a kocsmából, már el is oltották a tüzet. A szülők ellen vádat emeltek.

    GYEREKEIVEL A KEZÉBEN FUTOTT AZ ANYA

    Két kisgyerekével a kezében menekült az égő házból egy édesanya Csökmőn, Hajdú-Biharban. Az ötéves kisfiú és kétéves kishúga épp felébredt, amikor a lángok felcsaptak és csak annyi idejük maradt, hogy kiszaladjanak a házból. A tűzoltók hiába értek ki gyorsan és fékezték meg a lángokat, a családnak mindene odalett. A ház most lakhatatlan, a család rokonokhoz költözött.

    Megerőszakolt, megszurkált és csaknem 20 percig fojtogatott egy 16 éves lányt egy 38 éves férfi Tomajmonostorán, Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A tinédzser édesanyja nyilatkozott a Tényeknek. Azt mondja, 16 éves lánya olyan állapotban ment haza, ahogy senki sem szeretné látni a gyerekét. A férfi a közeli dögkúthoz csalta a lányt, azt hazudta neki, ajándékot kap, majd rátámadt.

    Szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy férfi Hajdúszoboszlón. A fürdőszobában lett rosszul és összeesett. A fia talált rá és hiába hívott mentőt, már nem tudtak rajta segíteni. A házban nyílt égésterű vízmelegítő működött, de szén-monoxid-érzékelő nem volt mellette.

    ANYJÁT IS MEGSZÚRTA AZ ÖNGYILKOS FIÚ

    Meg akarta ölni magát, a megmentésére siető édesanyját pedig megsebesítette egy fiatal férfi Gödöllőn. Egy késsel akart végezni magával, de anyja ezt észrevette és le akarta állítani. Megpróbálta kicsavarni fia kezéből a kést, a dulakodás közben azonban ő is megsérült. A mentők mindkettejüket kórházba vitték, a férfi életveszélyes állapotban van.

    ÖKÖLLEL ÜTÖTTÉK A RENDŐRÖKET

    Rendőrökre támadt egy részeg férfi vasárnap este a Pest megyei Pencen. A férfi az autójával az árokba csapódott. Amikor az épp arra járőröző rendőr intézkedni akart vele szemben, rátámadt. Hat rendőrautó érkezett a helyszínre, hogy lefogják a megvadult férfit, azonban egy ismerőse segített neki, így már ketten ütötték a rendőröket. Mindkét férfit megbilincselve vitték el. Akár évekre is börtönbe kerülhetnek.

     

    origo.hu

    Itt vannak a legújabb drámai részletek, még sincs túl az életveszélyen Robert Fico

    ripost.hu

    Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

    borsonline.hu

    Az ellenfelek is meglepődtek, váratlan döntést hozott az olimpiák magyar sztárja

    vg.hu

    Üzemanyag: visszatér Magyarországon az általános árcsökkentés – péntektől olcsóbb a benzin és a dízel is

    ripost.hu

    A Merkúr a Bikába lép: négy csillagjegynek nagy meglepetést tartogatnak az égiek

    vg.hu

    Magyarország olyat tett, amin egész Európa elámult – Svájc lehet a legszomorúbb az Orbán-kormány sikere miatt

    ripost.hu

    Másodfokú riasztás lépett életbe: ezeket a vármegyéket érinti

    travelo.hu

    Mi lesz a Fertő tó sorsa? Íme a válasz

    ripost.hu

    Alaposan megváltozott a helyzete, kitálalt Szoboszlai Dominikról a kapitány

    ripost.hu

    Szoboszlai szomorú bejelentést tett, rajongók ezrei zokognak most

    ripost.hu

    Megint nagyot fog esni a benzin ára, itt vannak a részletek

    ripost.hu

    Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    INSIDER

    Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

    INSIDER

    Magyar Péter pont úgy fenyegetőzik és hisztizik a közéletben, ahogy régen az otthonában

    INSIDER

    Saját árfigyelőt kap az otthonfelújítási program - olcsóbb lesz a lakásfelújítás!

    INSIDER

    Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

    INSIDER

    Fontos bejelentés érkezett az üzemanyagárakról

    INSIDER

    Orbán Viktor: Robert Ficót egy háborúpárti merénylő akarta megölni

    INSIDER

    Döbbenetes: a sokat látott zsarukat is megrázta, amit egy pécsi panelban találtak

    INSIDER

    Hátborzongató részletek derültek ki a kapuvári tragédia kapcsán - Videó