Létrehozva: 2023.09.28.

Lendületben a sütőtök: Isteni krumpligombóc készült belőle

Az olaszok kedvenc krumpligombóca, a gnocchi fantasztikus ízvilágba repít egy kis sütőtökkel. Egyszerű elkészíteni, ezt a könnyű tésztát, te se hagyd ki ősszel!

Szerző Sors Edina

Az olaszok krumpligombóca, vagyis a  gnocchi sütőtökkel is szuper! Ugyanúgy kell megcsinálni, mint a krumplis változatot, csak ebben az esetben tökpürével helyettesíted a krumplit. Ha egyszerre nagyobb mennyiséget készítesz a tésztából, akkor főzés előtt egy részét le is fagyaszthatod. Ha pedig szereted az intenzív ízeket, akkor a kakukkfüvet, vagy a zsályát ki ne hagyd a tésztából. A tetejéről, pedig ne felejtsd el a parmezánt. Mutatjuk a receptet:

Pumpkin,Gnocchi,With,Grated,Amaretti,Cookies.
Fotó: Miti74 / shutterstock

Hozzávalók:

  • 30 dkg sütőtökpüré, vagy sütőtök
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • só, bors
  • 1 csésze parmezán
  • parmezán a tetejére
  • 4 ek vaj
  • kakukkfű vagy zsálya

Így készítsd el:

  1. Vágd közepes kockákra tök húsát, majd bő vízben főzd puhára, és pürésítsd. Tegyél hozzá tejfölt, parmezánt, lisztet, tojást, sót, borsot, majd kezdd el egybedolgozni. Lágy, nem ragadós tésztát gyúrj össze.
  2. A tésztát borítsd lisztezett felületre, formázz belőle rudakat. A tésztakígyót vágd fel 6 részre, majd mindegyikből formázz rudakat, amikből vágj 2-3 centiméteres darabokat. Villával nyomkodj rá barázdákat.
Pumpkin,Gnocchi,Uncooked,On,The,Wooden,Board
Fotó: Julia-Bogdanova / Shutterstock.com

3. A krumpligombócokat ( gnocchikat ) sós forrásban lévő vízben főzd ki, majd serpenyőben , vajon pirítsd meg, fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint, de használhatsz erősebb fűszereket is, kakukkfüvet vagy zsályát. Az elkészült gombócokat, parmezánnal megszórva tálald!

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek