Létrehozva: 2023.08.20.

Magyaros ízek színe-java: Így készül a tepsis bundás kenyér

Ki mondta, hogy csak serpenyőben, bő olajban készülhet bundás kenyér? Tepsiben sütve nagy adagot készíthetsz el egyszerre, a végeredmény pedig nemcsak kiadós, de isteni finom is. Mutatjuk a receptet!

A bundás kenyérnél nincs jobb reggeli: finom, egész napra ellát energiával, és a végtelenségig variálható. Ám sokan amiatt készítik ritkán, mert rengeteg olaj kell a sütéséhez, amit sokszor magukba is szívnak a kenyérszeletek, ráadásul ha nagyobb adagot szeretnél csinálni, az első néhány kisült darab kihűl, mire a végére érsz a sütésnek. De nem is kell serpenyővel és olajjal szenvedni: egyszerűen csak süsd ki a bundás kenyereket a sütőben! Egy magyar férfi zseniális receptet osztott meg az interneten.

Kívül ropogós, belül puha  Fotó: Tresó Tibor / Facebook

Tepsis bundás kenyér recept

Hozzávalók (4 személyre)

  • 6 szelet kenyér
  • 3 darab tojás
  • zöldhagyma
  • kolbász
  • kemény sajt
  • tejföl
  • 2 ek olaj
Sokkal kevesebb olajat szívnak magukba a szeletek, mintha serpenyőben készülne  Fotó: Tresó Tibor / Facebook

Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Kend ki az olajjal egy mély tepsi alját és oldalát, majd verd fel a tojásokat, add hozzájuk a sót, és forgasd meg benne a kenyereket.
  • A tojásos kenyérszeleteket pakold jó szorosan a tepsibe. Szórd rá az apróra vágott zöldhagymát, a karikákra vágott kolbászt. Végül szórd a tetejére a reszelt sajtot. 
  • Tedd a forró sütőbe a tepsit, és addig süsd a kenyereket, míg a sajt meg nem olvad, a kenyerek széle meg nem pirul. Melegen, egy evőkanál tejföllel a tetején tálald a kisült kenyérszeleteket!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek